ЈАКО олујно невреме са ветром и ледом величине ораха направило је прави дар-мар на прњаворској општини, нарочито на имањима у Околици и Мравици. Истовремено, општинске власти ће утврдити има ли одговорности противградних стрелаца. Наводно, са неких станица ракете нису ни испаљене, пошто стрелци уочи и при самој олуји "нису били код куће"! Ту им је, иначе, и смештен противградни систем.

Огромну материјалну штету лед је у Околици причинио на пољопривредном газдинству Десић. Готово 90 одсто штете причињено је на 1.800 садница краставаца корнишона. Исту судбину, попут многих других домаћина, доживео је и Мићо Банић из Мравице. Лед му је направио готово стопостотну штету на лозама лубенице. Каже да су му узалудни сав овогодишњи труд и улагања, пошто готово ништа неће бити од очекиваног прихода од 21 тоне лубеница, са сада две олујом похаране парцеле од седам дулума.

- Све је уништено за само пет минута - очајан је Банић.

У нешто мањем обиму, град, киша и ветар сручили су се и на друге делове прњаворске општине, као и на сам центар града, где су обарани и ношени панои, металне конструкције...

Незванично, са десет овдашњих станица испаљено је тек 18 ракета. Висока температура изнад 35 степени, уочи саме олује, изненадила је многе, па и противградне стрелце.

- Екипе су на терену и процењују штету. Истовремено проверавамо рад противградне заштите. Наша општина уредно плаћа обавезе према предузећу "Противградна заштита" и морамо проверити да ли су њихове службе заказале, јер имамо такве информације и пријаве - каже за "Новости" др Дарко Томаш, начелник прњаворске општине.