БАЊАЛУКА - Зграда бањалучке Хирургије већ два дана налази се под полицијском опсадом, због осуђеника Веселина Влаховића Батка, који је из КПЗ Фоча премештен у Универзитетски клинички центар РС ради операције камена у бубрегу.

Батко, који је због стравичних ратних злочина осуђен на 42 године затвора, смештен је на одељењу нефрологије коју чувају до зуба наоружани припадници Јединице за подршку ПУ Бањалука, као и интервентна јединица Судске полиције РС.

Испред улаза на Хирургију налази се полицијски комби затамњених стакала, као и једно теренско возило, док је већи број полицајаца са дугим цевима присутан и у ходницима нефрологије и трауматологије.

- Кренуо сам у посету и видео велики број полицајаца. Кад сам дошао до ходника који води ка трауматологији полицајац ме зауставио. Објаснио сам му зашто сам дошао и с пушком у руци ме је испратио до краја ходника - рекао је Бањалучанин Д. Т.

У ПУ Бањалука је потврђено да су, на захтев КПЗ Фоча, мере безбедности подигнуте на највиши могући ниво и да ЈЗП асистира судској полицији у чувању Влаховића.


МОНСТРУМ СА ГРБАВИЦЕ

ВЛАХОВИЋ, кога су медији назвали монструмом са Грбавице, правоснажно је осуђен на 42 године затвора због злочина које је починио над Бошњацима и Хрватима у сарајевским насељима Грбавица, Враца и Ковачићи 1992. Оглашен је кривим за најмање 30 убистава, силовање већег броја жена, као и премлаћивање и пљачкање.