ЛЕКАР требињске Хитне помоћи и одборник ПДП-а у Скупштини града Требиња др Саша Борјан, поцепао је диплому испред те здравстевене установе након што је премештен са свог радног места у немедицински сектор Дома здравља Требиње.

Борјан каже да се ради о политичком реваншизму од стране СНСД, јер се он спомиње као могући кандидат опозиције на ванредним изборима за градоначелника Требиња.

- Ово је моја диплома, седам година сам студирао, девет година радио у Хитној помоћи, две године сам био њен начелник и она не вреди ништа у овој држави. Градски одбор СНСД је начуо да сам један од потенцијалних кандидата за градоначелника и они су реаговали експресно, тако што су ме као лекара избацили из Хитне помоћи. Желим да кажем да је то један класичан пример политичког реваншизма и обрачуна са политичким неистомишљеницима - рекао је Борјан.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТРЕБИЊЦИ БИРАЈУ ГРАДОНАЧЕЛНИКА: Ћурић први на листи!

Решење о промени радног места Борјану потписао је в. д. директора Дома здравља Васо Мијановић, иначе, одборник СНСД у Скупштини града Требиња.

Он тврди да се ради о привременом распореду, да је то искључиво његова одлука и да нема везе са политиком.

- Имао сам најбољу намеру да решим вишак запослених доктора медицине, међу којима је и Борјан. Сматрам да он може да одговори пословима координатора на пословима квалитета, може бити део управе ове установе, односно један од мојих најближих сарадника у наредном периоду. Али, изгледа неко није задовољан и мисли да је на неки начин обезвређен - истакао је Мијановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Врх СДС сад расипа чланство

Подршку Борјану дао је и Љубиша Крунић, народни посланик ПДП у Скупштини Српске. Он је позвао представнике Синдиката, као и Борачке организације Требиња и РС да реагују и заштите требињског лекара, посебно јер се ради о сину погинулог борца.

- Ово је класично гушење људских слобода и демократије, а најстрашније је што се то дешава човеку, чији је отац уградио живот у темеље Републике Српске. Доктор Борјан је пре свега добар човек, али и омиљени лекар у нашем граду, који сав свој политички рад заснива на изношењу чињеница без намере да икога вређа - рекао је Крунић.

МАЊА ПЛАТА

ДОКТОР Саша Борјан каже да ће на новом радном месту имати мању плату за више од 400 марака, док Мијановић тврди да ће примања Борјану бити мања, али не толико, јер ће му бити укинути само сменски рад и дежурства.