РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод издао је упозорење за данас. Наводи се да ће данас и за викенд у кошавском подручју ветровито са јаким југоисточним ветром који ће повремено имати и олујне ударе, на југу Баната и више од 24 м/с.

Што се тиче прогнозе за наредна четири дана, очекује нас сунчано и променљиво облачно време. Јутарње температуре биће између 2 -7 степени, највише дневне температуре кретаће се око 13. подеока. Киша се очекује од уторка.

У Београду наредних дана сунчано, местимично облачно. Јутарња темература око шест, највиша дневна до 14 степени. Падавине су могуће у уторак.

Релативно повољне биометеоролошке прилике допринеће смањењу тегоба код већине хронично оболелих. Опрез се саветује срчаним болесницима и нервно лабилним особама. Метеоропатске реакције су могуће у блажој форми. Учесницима у саобраћају се препоручује пажња.

Што се суботе тиче, очекивана биометеоролошка ситуација утицаће поволјно на већину хронично оболелих и метеоропата. Известан опрез се саветује особама са срчаним и менталним тегобама, као и учесницима у саобраћају.