Републички хидрометеролошки завод издао је метеоролошку најаву на приземни мраз рано ујутро 7. октобра локално на подручју Баната и југоисточне Србије, у уторак 8. октобра у већини места северне, централне и западне Србије, док ће у среду 9. октобра ујутро поново бити локална појава, углавном у западним крајевима.

Истовремено је издато и агрометеоролошко упозорење.

"Најављени приземни мразеви у јутарњим часовима 8. и 9. октобра могу неповољно утицати на повртарске културе које се гаје на отвореном", упозорава РХМЗ на сајту.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Београђани, пред вама је највећи ноћни лептир Европе: Има распон крила 15 центиметара и може да нањуши женку на неколико километара

Према прогнози метеоролога, у уторак ујутру се понегде очекује слаб приземни мраз и магла. У току дана претежно сунчано. Најнижа температура од 1 до 7, највиша дневна
од 14 до 17 степени.

У среду ујутро хладно, понегде слаб приземни мраз и магла, углавном по котлинама јужне
и југоисточне Србије. У току дана претежно сунчано и осетно топлије. Најнижа температура од 2 до 8, а највиша од 22 до 25 степени.

У четвртак пролазно наоблачење прво на северу и западу, а до краја дана и у осталим крајевима, местимично са кишом, а на југу и пљусковима, уз осетнији пад температуре. Најнижа температура од 9 до 13, највиша од 16 на северозападу до 22 на југоистоку.

Према прогнози времена од 11. до 15. октобра, у петак разведравање, само још ујутро
уз нешто више облачности на југу и југоистоку земље понегде са слабом кишом. Од суботе
претежно сунчано и осетно топлије.