ЈОШ је непознато ко је, уложивши на киоску у Прњавору, у Републици Српској, нешто више од шест евра, овог петка постао срећни добитник главне лото премије - вредне чак 1.650.000 евра. Питање је да ли ће добитник остати скривен од очију јавности, али "Новости" сазнају да се срећном добитнику, уз милионску "седмицу", срећа осмехнула и са седам "шестица"!

То нам је потврдила и Љиљана Тепавчевић, продавачица у киоску у Улици Цвјетка Поповића. По извештају Државне лутрије Србије, уплаћен је систем од осам бројева у вредности нешто већој од 12 КМ. Тај тикет је, изражено у маркама, добитнику донео више од 3.200.000 КМ (на овај добитак мораће да плати порез, који износи око 20 одсто од укупног износа извучене "седмице"). Љиљана, сем имена срећника, не зна ни да ли му је она, или колегиница у смени Мирјана Дебељак, била срећне руке.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ИЗВУЧЕНА ЛОТО СЕДМИЦА: Добитак 1,65 милиона евра, награда отишла у...

- Судећи да је одиграо систем који му је донео и седам "шестица", очито је да је реч о "домаћем" добром познаваоцу лото игре. А, могуће је да је у питању неки од прњаворских гастарбајтера, или пролазника кроз наш град - каже Љиљана Тепавчевић.

Она каже да је то током 34 године њеног рада прва "седмица". Прњавор, ипак, има глас "срећног коцкарског града", судећи по многобројним уплатама, али и "шестицама", добијеним аутомобилима и другим наградама. Громовита вест о главном добитку изнова је измамила на добитни киоск чак и оне са отежаним ходом, са распреденим причама о могућем добитнику.

"Државна лутрија Србије", која на основу уговора са "Лутријом РС" из 2005. године омогућава и становницима Републике Српске учешће у лото игри, саопштила је да је за 75. коло главни добитак вредан 195.858.640 динара (1.650.000 евра) добио срећник који је уплатио комбинацију у Прњавору, са бројевима: 3, 10, 15, 20, 26, 38 и 39. У конкуренцији за "седмицу" било је још пет потенцијалних добитника, који нису били те среће. На крају је извучен број 39, па је премија отишла срећном добитнику у Прњавор. Са по 1.820 евра награђено је 14 добитника "шестица", од којих њих седам иду у џепове добитника главне награде - "седмице".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ИЗВУЧЕН ЛОТО “ЏОКЕР”: Ево где је купљен листић вредан скоро 29 милиона

БАЊАЛУЧАНИН РЕКОРДЕР

СРЕЋНИ добитник "седмице" у Прњавору укупно је пети лото милионер у Републици Српској, али није рекордер по вредности добитка. Највећи добитак у овој игри на срећу добио је, у мају 2012. године, онај који је своју добитну комбинацију уплатио у Бањалуци, и постао богатији за 3,3 милиона КМ! Уплатио је тада четири комбинације за 4,80 КМ, које су му улепшале живот.

У "Лутрији РС" кажу да је ово по вредности други досадашњи добитак у РС у оквиру игре на срећу лото, коју већ четрнаест година приређују заједно са "Државном лутријом Србије", уз напомену да су 2008. извучене две "седмице" у Бијељини и 2009. једна у Бањалуци.