Кикинђани ових дана на разне начине, јавним акцијама, писаним апелима и преко друштвених мрежа моле све који могу да дају новчани прилог за лечење њихове мале суграђанке Тисе Средојев која има тек 14 месеци, а болује од атипичног тумора главе четвртог степена. Будући да се ради о врло ретком и агресивном облику тумора који је у Србији дијагностикован код још пет особа и да у свету годишње оболи више од 20 пацијената, малој Тиси је потребно лечење у иностранству, али и 210.000 евра да би је родитељи одвели не клинику у Немачку. Зато њена мајка Јелена, медицинска сестра на Дечијем одељењу Опште болнице у Кикинди, и отац Вања Средојев, моле оне који могу да помогну, да то учине што пре јер је потребно хитно лечење.


- Засад имамо само делић потребне суме, па нас обузима страх шта ће даље бити. Ипак, надамо се и верујемо да је могуће да наше дете одведемо на у Немачку, на клинику која има искуства у лечењу оваквих тумора. И даље позивамо све који могу да нам помогну, јер нема времена за чекање – поручују родитељи малене Тисе и истовремено захваљују свим пријатељима, познаницима, комшијама, суграђанима и људима добре воље који су већ уплатили новац и укључили се у акцију за сакупљање прилога.


Ових дана требало би да буде активан и СМС број за помоћ слањем порука преко фондације “Буди хуман”, а у Кикинди ће на 24 локације бити постављене кутије за сакупљање добровољних прилога. Група запослених у Општој болници у Кикинди упутили су молбу Градској управи да део новца од манифестације “Дани лудаје” која ће бити одржана од четвртка, 19. до недеље, 22. септембра, уплати за лечење Тисе Средојев.Прочитајте још: АПЕЛ ЗА ПОМОЋ: Помозимо Павлу да победи у бици за живот (ФОТО/ВИДЕО)


Сви који желе , прилог за Тису могу да уплате на динарски рачун њеног оца Вање Средојева, у Уникредит банци број: 170001023343000009 или на девизни рачун ИБАНРС 35160583020096960061.