Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење за подручје Србије на локално већу количину падавина за ноћ 17. на 18. септембар.

"Сутра увече и током ноћи 17. на 18. септембар, у северним и западним крајевима киша и пљускови, локално са количином падавина већом од 20 mm за 3 сата", упозорава РХМЗ на сајту.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Укуснија и од погаче: У селу Ратина код Краљева одржана 12. „пројада“ (ФОТО)

РХМЗ најављује промену времена за подручје целе земље.

"Наоблачење и јаче захлађење са кишом и пљусковима, понегде праћеним грмљавином, и умереним и јаким северозападним ветром, које ће сутра увече и током ноћи захватити северне и западне крајеве, у другом делу ноћи и у среду ујутру брзо ће се проширити и на остале. На северу и западу сутра увече и током ноћи локално се очекује и око 20 mm кише за кратак временски период.

Од четвртка јутра ће бити хладна, понегде се очекује и слаб приземни мраз. Дневна температура у четвртак и петак мало испод просека за овај период године, а од суботе постепено топлије, посебно почетком следеће седмице", најављује РХМЗ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Одржана 9. "Погачијада": Домаћа погача је украс породице и традиције

Према прогнози метеоролога, у уторак претежно сунчано и топло уз слаб западни и југозападни ветар. Најнижа температура од 8 до 17 степени, највиша дневна од 28 до 32 степена. Увече на северу и западу наоблачење и освежење са кишом и пљусковима, понегде праћеним грмљавином, и појачаним северозападним ветром које ће се током ноћи премешати даље на југоисток земље. На северу и западу се понегде очекује количина падавиина већа од 20 мм у периоду до 3 сата.


На снази ће бити наранџасти метеоаларм.

У среду осетно хладније и ветровито. На северу постепено разведравање, а у осталим
пределима ујутру и пре подне понегде са кишом и пљусковима, после подне престанак
падавина и делимично разведравање. Ветар умерен и јак, северозападни, на истоку и у
планинским пределима повремено са олујним ударима. Најнижа температура од 11 до 17 степени, највиша дневна од 18 до 23 степена.

Локално могућа појава грмљавина и удари ветра већи до 17 м/с.

У четвртак променљиво облачно и свеже, на југу земље умерено до потпуно облачно понегде са кишом. Ветар слаб и умерен, северозападни, на истоку и у планинским пределима и јак. Најнижа температура од 7 до 11, највиша од 16 до 20 степени.


У петак ујутру хладно, током дана суво са дужим сунчаним периодима и свеже, уз слаб и
умерен, северни ветар. Најнижа температура од 5 до 10, највиша од 16 до 20 степени.

Према прогнози за период од 21. до 25. септембра, ујутру хладно, понегде са слабим приземним мразем. Током дана претежно сунчано и топлије, посебно почетком следеће седмице.