Републички Хидрометеоролошки завод објавио је упозорење да се у понедељак у послеподневним сатима, на северу Србије локално очекују краткотрајне временске непогоде.


Очекују се обилни пљускови са количином падавина већом од 20 мм за кратак временски период, појава града и олујни ветар.


Према прогнози РХМЗ, у Србији ће у понедељак бити променљиво облачно са сунчаним периодима и топло, а од средине дана на северу Србије и у планинским пределима местимично с кишом и пљусковима са грмљавином.


Ветар ће бити слаб и умерен, на југу Баната и у доњем Подунављу јак повремено и олујни, југоисточни, после подне у слабљењу и скретању на западни и северозападни.


Најнижа темпетатура од 13 до 20 степени Целзијуса, а највиша од 25 до 30 степени.


У Београду ће у понедељак бити променљиво облачно и топло. Пре подне са сунчаним периодима, после подне повремено с кишом и пљусковима са грмљавином.


Ветар умерен повремено и јак југоисточни, после подне у слабљењу и скретању на западни и северозападни. Најнижа температура око 19 степени Целзијуса, а највиша око 27 степени.


Према изгледима времена за седам дана, до 16. септембра, очекује се умерено облачно са дужим сунчаним периодима и топло. Само се у планинским пределима очекује ређа појава краткотрајних пљускова са грмљавином.


Крајем периода јаче наоблачење са кишом, локалним пљусковима са грмљавином и падом температуре.