Несвакидашња свадба овог викенда у општини Рудо догодила се између младе Африканке Пенине Муријаси и момка Новака Јаковљевића, који живи у овом месту, јавља БХРТ.


Свадба је приређена по народним обичајима овог краја уз кума и народну игру и песму. Изазвала је велику пажњу становника из Рудог и суседних градова.


"С обзиром да је у почетку била мало необична, изразила је жељу да научи српски језик. Био сам њен гост у Кенији месец дана, ја сам се вратио пре десет дана, а она је дошла пре три дана. Биће сада ту, ући ћемо у процедуру стварања породице како би добила наше држављанство, мада је реткост у њеној земљи да се црнкиње удају за белце.

Најроби је град од шест милиона становника и ту је изузетна реткост видети овакав случај. Ми смо дошли да бришемо те културолошке разлике, гастрономске и националне, да пружимо позитиван пример БиХ како може да се формира суживот између различитих раса и различитих нација", рекао је младожења Новак Јаковљевић.


Прочитајте још: Камерунка због љубави прешла у православље


"Била сам пет пута до сада овде, невероватно је, разликује се од Кеније, различитост култура је прелепа по мени. Свиђају ми се људи, кајмак, ћевапи, ракија и друго. Кенија је другачија земља, тамо имамо много животиња, дивљину, усеве и много невероватних атлетичара.


Једноставно, морате да дођете да би то доживели, буквално можете да додирнете мајмуне, храните крокодиле. Тренутно размишљамо да покренемо сопствени бизнис, али у другој земљи", додаје млада Пенина Муриаси.


За све госте, али и за кума, прича о свадби деловала је нестварно, све до дана венчања када је млада из Кеније стигла на свадбу.


"Пре пар месеци, када ми је кум рекао да ће да буде свадба, деловало ми је помало нереално све то и необично. Данас је то доказ да љубав може да победи све границе, видимо једну несвакидашњу свадбу овде код нас", додао је кум Младен Новаковић.


Кажу да љубав не познаје границе, боју коже и да побеђује баш све.


Она права, искрена емоција уме да сруши и најтврђе зидове, а једна таква се догодила на овим просторима у Рудом.
Извор: bhrt.ba