ДАРКО Јагодић (81), који је на Шестом сајму за треће доба, понео ласкаву титулу мистер сениор, прави је победник, јер је поред освојене титуле, успео и да неколико пута победи смрт.

Ово је прави официр са ружом, јер пева, говори поезију, вежба, шири осмех и комплименте... Провео је радни век у униформи од Загреба до Панчева, али је тек у пензији открио да има и многе таленте.

- Од када сам у пензији члан сам "Вождовачких славуја". То је клуб пензионера који ме је и предложио за ласкаву титулу мистер сениор - каже Дарко Јагодић. - Рецитатор сам, члан камерног хора, мешовитог хора. Немам слободног тренутка у животу! Са мном пева и Љубинка Симић, најлепша сениорка, коју зовемо "луче са Вождовца", јер јој нема премца!

Дарко је одувек био спортиста. Четрнаест година се бавио гимнастиком, па атлетиком. Тренирао је и теквондо. Носилац је црног појаса први дан. Такмичио се до 35. године, а када је схватио да је најстарији - прешао је у рекреативце.

- Онда су наступиле деведесете, морао сам много да радим. Око шест година сам провео у столици на послу и у седишту аутомобила и изгубио сам здравље - сећа се Дарко. - Имао сам инфаркт мозга, два пута сам доживео клиничку смрт, имам три бајпаса. Два пута сам данима лежао у болници због кичме и месеци су пролазили док ме нису подигли на ноге. Онда сам схватио да од мене зависи колико ћу и како живети.

Прочитајте још - ФЕСТИВАЛ ПЕНЗИОНЕРА: Треће доба, друга младост!

Променио је начин исхране и поново почео да вежба. Устаје у пет ујутру, после тоалете вежба у стану 40 минута. Ради кардио, неуролошке и вежбе снаге (чучњеве, згибове, трбушњаке). Излази напоље и пешачи од четири до шест километара. По подне оде до трим-стазе на справе за вежбање где ради згибове. Једе воће и поврће. Иако има 81 годину, нико му не би дао више од 60.

Веома је активан у клубу и редовно рецитује поезију у свим београдским пензионерским клубовима, којих има око 30. Радо пева и одазива се на све позиве. Чита, дружи се и дан му је кратак.

- Деца су ми велика, али су веома поносна на мене и прате све моје јавне наступе - напомиње Дарко. - Наступао сам и у војсци, али сада имам времена да рецитујем Алексу Шантића и Милана Ракића, да певам моју омиљену песму "Закуни се, љубави".

ЗЛАТИБОР ЛЕПШИ ОД МОРА

НЕ воли море, предност увек даје планини. Дарко је и ове године био на Златибору, а у јулу путује у Сокобању, па у септембру поново!