ПЕВА, вежба, води рачуна о исхрани, дотерује се и много се дружи, па се најкраће може рећи да је најлепшој српској пензионерки живот као бајка.

На последњем београдском Сајму за треће доба четврти пут је бирана најлепша пензионерка, а овде године ленту и круну понела је Љубинка Симић, Лозничанка са Кошутњака.

- Пресрећна сам због титуле и што смо се лепо дружили - каже Љубинка. - Годи ми и захвална сам мом клубу пензионера са Вождовца, који ме је предложио као кандидата за мис сениор.

Љубинки Симић се живот у потпуности променио пре десетак година, када се преселила у Београд. Наиме, она је радни век провела као чиновник и већ две деценије је пензионерка. Супруг joj је умро пре десет година, а син ју је убрзо питао да ли је спремна да се са унуком пресели у Београд, где је он кренуо у средњу музичку школу. Као добра бака, Љубинка је прихватила и, како каже, "по задатку" се преселила на Кошутњак. Унук је порастао, студира, а она има довољно времена за себе.

- Откако сам отишла у пензију, имам довољно времена и могућности да се посветим мојој највећој љубави, певању, у којој се нисам остварила као млада - каже Љубинка. - Цео живот сам лепо певала, али ме нико није чуо. Супруг је био против тога да се експонирам, имала сам и доста обавеза са децом. Сада имам времена и певам у неколико хорова, али и као солиста.

Сваког дана устане ујутру око седам часова, доручкује, попије кафу, спреми се и крене у неки од пензионерских клубова у којима је активна. Пева у хоровима, али често наступа и као солиста. Иако није изградила професионалну каријеру као певачица, у "златним годинама" је остварила леп успех и испунила своје снове.

Прочитајте још - ФЕСТИВАЛ ПЕНЗИОНЕРА: Треће доба, друга младост!

- Нашла сам се у овом што желим, а волим да се дружим и певам - истиче Љубинка. - Као млада због великих обавеза нисам имала времена за себе, а сада сам релаксирана. Радим и као консултант у једној козметичкој кући. И они су заслужни за мој леп изглед.

Воли да путује, али по Србији. Одмор од седам дана провела је на Златибору, а управо се пакује за Сокобању.

ВЕЖБА И ПАЗИ НА ИСХРАНУ

ЉУБИНКА пази на исхрану. Не држи ригорозне дијете, али једе доста воћа и поврћа. Каже да никада није гладна, али увек може да једе. Има меру, али јој се догоди и да некада претера.

- Доста пешачим и редовно вежбам на отвореном - истиче Љубинка. - Београд је пун лепих паркова, па стално идем на справе за одрасле и радим гимнастику. Штета је што други пензионери не користе београдске паркове, већ само седе по клупама. Лети идем до Аде Циганлије, али не знам да пливам, па само шетам и возим бицикл кад год ми дође под руку.