ЗАПУШТЕНЕ жардињере на паркингу у центру Ниша су инспирисале једну породицу са Далеког истока да у њима засади шаргарепу и лук, али и кинески купус којег у продаји једва да има, а неизоставна је намирница у њиховом менију. Кажу, добро знају колико је и најмањи комад плодне земље драгоцен, па су - после готово деценије и по живота и рада на југу Србије - одлучили да нам то и практично покажу...

- У дворишту наше продавнице, где нико не залази, приметили смо празне жардињере и помислили како је штета да у њима понекад расте само трава, ако у међувремену не буду затрпане разним смећем. Зато смо све очистили и посадили поврће које користимо за јело - каже, на солидном српском језику, Цани Јун Тенга и објашњава да чим нешто потроше, на његово место одмах посаде другу културу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПРВИ ПУТ У ИСТОРИЈИ СВЕТИЊЕ: Кинези Јанг и Ли се у цркви Светог Марка заклели на верност 

Притом, тих шест бетонских жардињера на штрокавом паркингу заиста изгледа лепо и декоративно.

Иначе, станари из околних зграда су испрва били скептични према овој идеји, не верујући да овде било шта може да успе, а онда су их вредни Кинези разуверили. Цанијева супруга и њихово троје деце засађено поврће негују свакодневно, пуни речи хвале и за комшије које се труде да им не ометају "производњу".