У Србији ће сутра бити претежно сунчано и топлије уз слаб и умерен, а у кошавском подручју и на планинама јак јужни и југоисточни ветар, који ће на југу Баната и у доњем Подунављу достизати олујне ударе, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

После подне уз локални развој облачности очекује се ређа појава краткотрајних пљускова. Најнижа температура кретаће се од седам до 12 степени Целзијуса, а највиша од 19 степени на истоку до 26 на западу Србије.

Током сутрашњег дана до петка и даље ће дувати кошава, али слабијег интензитета, са најјачим ударима на подручју јужног Баната и доњег Подунавља, око 20 метара у секунди.

У Београду ће сутра бити претежно сунчано, топлије и ветровито са јаким југоисточним ветром. Најнижа температура биће око 12 степени Целзијуса, а највиша 23 степена.

У Србији ће до петка бити претежно сунчано и топло, у кошавском подручју и ветровито уз постепено слабљење југоисточног ветра. Затим ће до краја наредног седмодневног периода бити променљиво облачно и мало свежије, у већини места са периодима сунчаног времена, само у суботу и понедељак местимично са кишом и пљусковима са грмљавином.

У Београду ће наредне седмице бити слично време.

Биометеоролошка прогноза за Србију, за среду, 24. април 2019:

Биометеоролошке прилике могу условити извесне тегобе код срчаних болесника и особа са психичким оболјењима. Променљиво расположење и нервоза су могуће метеоропатске реакције.