НА гробљу у Новом Медошевцу обележене су две деценије од погибије Саше Иванковића из Вреоца, код Лазаревца, тада двадесетогодишњег војника, који је за време НАТО агресије са саборцима чувао границу на Кошарама. На иницијативу Месне заједнице Вреоци, први пут за протеклих 20 година служен је парастос и положени венци на његов гроб.

Почаст Иванковићу одали су председник Градске општине Лазаревац Бојан Синђелић, представници Месне заједнице Вреоци, Сашини преживели саборци са Кошара, породица, родбина, пријатељи. Први човек лазаревачке општине нагласио је да ће локална самоуправа све да учини да се дело Саше Иванковића и свих осталих погинулих бораца не заборави.

Прочитајте још - СПОМЕНИК НАД ПРАЗНИМ ГРОБОМ: Пре две деценије у ратном паклу на Кошарама нестао војник Саша Иванковић

Иако по закону није морао, јер је био старатељ мајци и оцу који су били инвалиди, Саша Иванковић отишао је у војску на свој захтев. После обуке у Ваљеву, премештен је у гарду у Београд, а одатле, чим је почела НАТО агресија, на Косово, на Кошаре, где је нестао и данас се о његовој судбини ништа не зна. Његов гроб је - празан.

- Сви су се некоректно понели према бесмртним херојима са Кошара - рекао је Љубинко Ђурковић, пуковник Војске Југославије у пензији, командант одбране Кошара. - Једини начин да им вратимо дуг је да од заборава сачувамо њихова херојска дела.