БЕБА која је 9. октобра прошле године остављена на прагу Цркве светог архангела Гаврила у Чајетини, ускоро ће започети нови живот у једној усвојитељској породици. Малишан је добио име Јован, по Светом Јовану Богослову на чији је дан рођен и презиме Гавриловић по храму испред кога је остављен, а већ пет месеци се налази на Дечјем одељењу ужичке Опште болнице, због здравствених проблема који су захтевали лекарски надзор.

- Јован ће ускоро у усвојитељску породицу - потврдио нам је Пајо Богдановић, директор Центра за социјални рад у Чајетини, наглашавајући да остали детаљи не могу бити обелодањени јер је јавност по слову закона искључена из случајева када је потребно штитити најбоље интересе малолетника.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Новорођенче остављено на прагу цркве у Чајетини (ФОТО)

Дечак је пет месеци провео на Дечјем одељењу ужичке болнице, на захтев медицинара. Они су утврдили да, како је "Новостима" речено, лакши кардиолошки проблеми који су код малишана дијагностиковани, могу у потпуности бити решени дужим боравком дечака у болничким условима. Оваква процедура није неуобичајена, јер се често догађало да напуштене бебе буду збринуте у хранитељским и усвојитељским породицама, уочи свог првог рођендана.

- Из Центра за социјални рад нам је речено да се процедура усвајања приводи крају. Са једне стране нама неће бити лако да се од дечака одвојимо, али смо радосни јер ће нашу љубав заменити родитељска - кажу медицинари ужичке Опште болнице.

Потрага за биолошким родитељима, који су дечака неколико часова после рођења оставили на прагу цркве, није дала резултате.