У Србији ће сутра бити хладно, претежно облачно и ветровито време с местимичним снегом, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) кој је упозирио на ледени дан.

Престанак снега очекује се сутра после подне, а увече и ноћу постепено разведравање. Једино ће у Војводини током целог дана преовлађивати сунчано време.

РХМЗ је упозорио да ће вечерас и за дане викенда бити осетно хладније време, да ће у недељу ујутру температура понегде бити и испод минус 10 степени, као и да се данас на планинама очекује повећање снега за око 15 центиметара, а током поподнева и вечери снежни наноси због јаког и олујног ветра.

У току ноћи и сутра ујутру и пре подне доћи ће до стварања мањег снежног покривача и у нижим пределима централне, источне и јужне Србије, наводи РХМЗ.

У Србији ће сутра ујутру и пре подне дувати умерен и јак ветар, понегде с олујним ударима који ће после подне бити у слабљењу. Јутарња температура биће од минус 10 до минус три степена, највиша дневна од минус три до један степен.

У Београду ће бити хладно, уз умерен и јак ветар који ће после подне бити у слабљењу. Ујутру ће бити облачно време уз умерен мраз, пре подне се очекује разведравање, док ће после подне бити претежно сунчано. Јутарња температура биће од минус девет до минус шест степени, највиша дневна око нуле.

У недељу ујутру се очекује умерен и јак мраз, док ће током дана бити претежно сунчано и хладно време. Следеће недеље биће суво време са дужим сунчаним периодима, уз слабљење јутарњег мраза и постепени пораст дневних температура које ће од средине седмице поново бити око или изнад 10 степени.

Биометеоролошка прогноза за суботу, 23. фебруар:

Метеоролошке прилике ће бити неповољне за хроничне болеснике, а посебан опрез се саветује особама са цереброваскуларним обољењима. Могуће метеоропатске реакције су раздражљивост, болови у мишићима и смањена радна способност.