Сад морам да видим Србију, написала је на свом твитер налогу Тина Канделаки, једна од учесница панела о медијима, у Давосу, преносећи неке од утисака о сусрету са председником Србије Александром Вучићем, такође учесником тог разговора.

Канделаки, новинарка руског ТВ Match, која на Твитеру и Инстаграму, по сопственим речима, има по два милиона пратилаца, написала је, између осталог, да се Вучић "облачи са стилом", што му је, каже, пренела.

“Упутила сам Вучићу комплимент, да има стила у облачењу, а он ми је одговорио: Знате шта сам недавно приметио? Да су Руси постали озбиљнији, да изражајније говоре о својим политичарима, а да су новинари - праве звезде на свим друштвеним мрежама”, написала је она.

ПОРЧИТАЈТЕ ЈОШ - УОЧИ САСТАНКА СА АНГЕЛОМ МЕРКЕЛ: Вучић на излагању немачке канцеларке и Абеа (ФОТО)

Поставила је и кратак видео на којем председник Србије говори на руском, а затим и на енглеском језику. Каже и да је Вучић “одрадио” праву промоцију Москве и градоначелника Собјањина, јер је све убедио да обавезно морају да виде тај град и пробају традиционална јела, као што су хачапури, што је, иначе, тесто са надевом од меса које се прави у Грузији, одакле Канделаки потиче. “А, то је само део онога што је Вучић рекао о Русији”, додала је она.

Навела је да је са председником Србије и модератором сесије, директором Ројтерса Стивеном Адлером, ћаскала пред почетак панела о друштвеним мрежама, а како кажу, сви је с правом “тролују” да је једина права звезда у Давосу с обзиром на број пратилаца.

Шаљиво је приметила да је њен улазак на панел био "изузетан", јер је на путу до свог места изгубила ципелу, а да јој се у тој ситуацији нашао управо Вучић, који је, стицајем околности, био иза ње. “Сад морам да идем у Србију, тим пре што тамо нисам никад била”, закључила је Канделаки и поделила са пратиоцима на Твитеру.

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ О КАНДЕЛАКИ:ЈЕСМО СТВАРНО У ПРОГРАМУ?

Је л'' ово скривена камера, јесмо ли стварно у програму, запитао је председник Александар Вучић на питање новинара, непосредно после састанка с канцеларком Ангелом Меркел, да каже нешто о коменатрима руске новинарке Тине Канделаки на његов рачун и што је то главна вест у Србији.

"За мене је главна ствар био састанак са Ангелом Меркел", рекао је и додао да се не сећа да му је Канделаки, која је заједно са њим учествовала на медијском панелу, рекла после да је "стајлиш".

"Причао сам с њом на руском о Москви, колико је Москва напредовала и да је изванредно што су они узели од грчке фирме (новогодишња светла) за 90 милиона. А, ми кад платимо три милиона, испадне велика политичка прича", каже Вучић.

Она је пристојна особа, не знам шта очекујете у свему томе, додао је Вучић.

Руска новинарка Тина Канделаки учествовала је јуче на панелу о медијима са Вучићем и још двојицом новинара, а своје утиске пренела је на друштвеној мрежи Твитер, где је, са два милиона пратилаца, као и на Инстаграму, права звезда.