ПОСЛЕ тачно годину дана, прексиноћ је коначно извучена седмица на "Лоту", а магична комбинација, вредна рекордних шест милиона евра, налази се на листићу који је "попуњен" у Суботици. Срећни добитник највеће премије у Србији, уплатио је десет комбинација, за 800 динара, у трафици "Корнер Су" у Улици Косте Трифковића, а четврта колона у којој су се нашли бројеви 1, 3, 7, 10, 19, 20 и 30 донела је овом Суботичану статус правог милионера. На рачун добитника, после одбитака на име пореза, биће уплаћено око 570 милиона динара, које ће сигурно умети паметно да потроши.

Готово да нема никог на северу Бачке ко се јуче није распитивао о срећном добитнику и размишљао ко би то могао бити. Али, како то обично бива, готово је извесно да ће срећник најпре са најближима и у миру прославити премију, па ће се надлежнима у "Лутрији Србије" јавити кад се мало стиша еуфорија и интересовање јавности. За милионе не мора да брине, јер су на сигурном.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ИЗВУЧЕНА ДУГО ОЧЕКИВАНА „СЕДМИЦА“: "Лото" милиони иду у Суботицу

Испред трафике, у којој је уплаћен добитни тикет, јуче није било гужве, а две раднице нису биле сигурне у чијој смени су некоме донеле бар делић среће.

- Пресрећна сам што је овде уплаћен добитни листић и од срца се радујем ко год да је добио. Много људи долази овде и немам представу ко би то могао бити, нити да ли сам срећне руке била ја или колегиница Сузана - каже продавачица Магдолна Берец. - Много људи игра игре на срећу, многи не прескачу ни уторак, ни петак. Као да се у овој немаштини окрећу лакој заради и у томе виде излаз из својих проблема. Не очекујем да одмах дође у трафику, али бих волела да му лично честитамо.

Лото-милионер се јуче није оглашавао, али су зато знатижељени пролазници застајали испред киоска и гледали хоће ли се појавити неко ко би могао бити добитник.

- Претпостављамо да је неко из комшилука, јер овде мање-више долазе исти људи, како они који живе у насељу, тако и родитељи који довозе децу у ОШ "Мајшански пут" - истиче Золтан Г. - Ретко ко са стране или из центра града долази овде, махом се ту крећу они који живе на Маковој седмици или Жељезничком насељу. Сви се углавном знамо и драго ми је ко год да је добио.

Његов комшија Милан нас је у шали упутио у Хитну помоћ, где је можда завршио милионер.

- Идите тамо или на коронарно у болницу, ја бих сигурно тамо завршио да сам на његовом месту - додаје смејући се.


АНОНИМНИ

ОД свих који су последњих деценија "уболи" седмицу на "Лоту", само је једна добитница пристала да се открије њен идентитет. Остали су желели да буду анонимни.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ИЗВУЧЕНА СЕДМИЦА НА ЛОТОУ: Ево где иде шест милиона евра

РОК 60 ДАНА ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ НАГРАДЕ

КАД се добитник седмице јави у "Лутрију Србије", најпре му буде заказан састанак. Уколико листић са седам "правих" бројева буде у реду, своју награду срећник ће добити истог дана на рачун који буде желео. У случају да је добитник странац, мораће да отвори рачун у некој од наших банака, како би му добитак био уплаћен у динарима. Једина околност под којом би добитник могао да остане без награде јесте да се не јави 60 дана од дана извлачења. Ипак, то се, објашњавају у "Лутрији", још ниједном није догодило.