НЕКА је дошао и крај овој фарси. Генерала нису сломили. Ратко Младић српски је херој - скоро углас, али и уз сочне псовке, коментарисали су у среду пресуду Хашког трибунала окупљени крај телевизора у дому културе у Лазареву, надомак Зрењанина.

У овом банатском месту, 26. маја 2011. ухапшен је генерал Младић. Након четрнаест година скривања, најтраженији хашки бегунац, тада се мирно предао полицији. Спектакуларно хапшење обављено је у Караџићевој улици, у кући генераловог рођака Бранислава Младића, који му је овде био јатак.

Бранислав је због тога условно осуђен. Преминуо је претпрошле године након операције срца. За живота био је нем и глув на све што су га питали о Ратку Младићу. Тајну о наводно шестогодишњем скривању генерала однео је у гроб.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Mladić: Nevin sam, dušu mi ne mogu uzeti!

Кућу је наследио његов синовац Данко Младић. Живи на другом крају Лазарева, али свакодневно је обилази и храни пса са којим се генерал често играо. Данко је у среду вешто избегавао бројне новинарске екипе.

- Нема ту шта да се каже - био је одлучан.

Правој медијској окупацији Лазарева тешко су одолевали и други становници. Многи нису имали снаге ни воље да седе испред екрана.

Кућа где је Младић ухапшен 2011.

- То је неправда. За све хоће нас да окриве и униште. Али, неће проћи. Младић је остао достојанствен какав је увек био - каже нам Мирјана Милановић, продавачица у месној пекари.

- Бојим се да циљеви из претходних сукоба на простору бивше Југославије нису испуњени и да је суђење Младићу припрема за неке будуће - износи нам своје слутље Момчило Живковић...

Боравак генерала Младића у Лазареву, иначе, и данас је обавијен велом тајни. Још се само нагађа када је дошао и колико дуго је овде боравио. Износе се и тврдње да је генерал у Лазарево доведен само ради предаје хашким истражитељима!?


ДОБРО ДОШЛИ У МЛАДИЋЕВО

МЕШТАНИ су у среду медијске екипе поздрављали са - добро дошли у Младићево, како су најављивали да ће назвати место после открића да се генерал овде скривао! Лазарево је од тада исписано паролама и графитима који величају Младића као српског хероја.