БЕОГРАД - Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да се вечерас, током ноћи и сутра пре подне у Србији очекују обилне падавине, у већини крајева око 20 мм, локално и више од 30 мм кише.

У брдско-планинским пределима сутра и у четвртак формирање мањег снежног покривача, а на планинама изнад 800 м висине од 10 до 30 цм снега. Влажан снег падаће понегде и у нижим пределима.

И на подручју Београда сутра и у четвртак влажан снег.

У Србији ће сутра бити облачно и хладно са кишом, понегде са суснежицом и влажним снегом и у нижим пределима, у брдско-планинским пределима са снегом уз стварање снежног покриваца.

Више падавина очекује се ујутро и пре подне. Ветар умерен, повремено јак северозападни. Најнижа температура од 2 до 5 степена, највиша од 5 на северозападу до 9 степени на југоистоку, током дана у паду.

У Београду ће сутра бити облачно и хладно, повремено са кишом. У вишим деловима града са суснежицом и снегом.

Ветар умерен, повремено јак северозападни. Дневна температура без већег колебања од 2 до 5 степени.

Изгледи времена за Србију у наредних седам дана, до 26. априла:

У четвртак и петак облачно, местимично са кишом, и снегом у нижим пределима. У брдско-планинским пределима снег, уз повећање снежног покривача.

У петак слабљење и престанак падавина, а увече и ноћу разведравање. У суботу ујутро хладно са слабим мразем.

Наоблачење које ће од средине дана захватити северне, до краја дана, у току ноћи и у недељу прошириће се и на остале пределе, условљајући у недељу местимично кишу и у брдско-планинским пределима снег.