ПОП Дроп - специјални гост у шоу-програму групе 'Ванила ајс'!", "Alex Ariete - свира заједно са звездама ди-џеј сцене Америке!" Ово су већ уобичајене најаве за најступе једног младог уметника ди-џеј сцене широм Флориде и Америке. Необичност је у томе што уметник има само 13 година и што се зове Александар Поповић.

- Овај дечак плавих очију и искреног осмеха је велики професионалац, диван уметник и надасве популарна личност. Александар је последњих годину дана просто запалио Америку. Са само 12 година учествовао је на Светској музикој конференцији у Мајамију поред великана америчке поп музике - јавио нам је из Мајамија новинар Драган Ракоњац, који је и сам задивљен успехом овог српског дечака.

Рођен је 2002. године са талентом за музику и плес. Са пет година почео је да пушта и миксује музику. Са осам је у родном Мајамију завршио Школу хип-хопа и латиноамеричких плесова. Потом је као најбољи завршио Школу за ди-џеја. И онда се родило чудо.

- Када смо Александру купили први први ди-џеј контролор он је 2012. на једној забави миксовао музику. Људи су били задивљени како неко дете може да прави тако дивне звуке. Млади заљубљени пар га је ангажовао да им свира на свадбеном весељу. Потом су уследили позиви за прославе рођендана, за журке, модне ревије, разне промоције, па гостовања на радију. И ми смо се нашли у чуду - прича мајка Ружица Поповић, Новосађанка која је са супругом Виктором пре две деценије стигла на Флориду.

ОЖЕНИ МЕ! Иако има само 13 година, Александар је права америчка тинејџерска звезда. Обожаватељке га просто опседају. Посебно су активне на јавним мрежама. Једна девојка га је пре неколико дана запросила преко интернета:
- Алекс, ожени ме да будемо срећни!

Срећом, родитељи су врло брзо схватили да њиховог Алексу, како га зову, не интересују толико кошарка, одбојка и друге дечје игре, јер је најсрећнији када свира за компјутером и плеше. Ту срећу посебно воли да дели са својом публиком.

- Мотивише ме моја страст према музици и људи који пажљиво слушају и играју моје песме. Моја музика је другачија од других жанрова електронске музике због специјалних ефеката и тонова које производим. Користим европски музички стил и произоводим својим гласом звуке из мог српског окружења - објашњава тајну свог успеха дечак Александар Поповић.

Та врста енергије и привлачности, коју ствара, учинила га је траженим на поп сцени читаве Америке.

- Први велики наступ имао је са 11 година пред 25.000 људи у Мајамију. Наступао је заједно са групом "Кјур". Концерт су преносили и радио и телевизија. Био је гост на хокејашкој утакмици тима Флорида Пантерс пред 15.000 људи, затим на Светском првенству у поло такмичењу и на Божићном концерту групе "Ванила ајс" - набраја мајка Ружица, која брине о његовом школовању и новим професионалним обавезама.

Млади уметник каже да свој успех дели са обожаваоцима и критичарима.

- Људи ме охрабрују да наставим да радим, да једног дана будем велики уметник као Мартин Гарикс. И да уђем међу десет најбољих ди-џеј уметника и да читав свет слуша моје пееме - рекао нам је Александар Поповић, који се дечачки похвалио да већ има обожаваоце чак у Индонезији, Азији, Африци и у Европи.

Као уметник користи два имена Поп Дроп (Мали Поповић) и АлAlex Ariete (Алекса Ован) изведена из његовог презимена, имена и хороскопског знака. Тренутно ради песме за певачицу групе "Ванила ајс". Компоновао је око 15 песама. У току су преговори са једном светском музичком продукцијском кућом око издавања првог Александровог албума.

ДОЛАЗИМ НА "ЕГЗИТ"

- Обожавам Србију толико да бих волео да живим у Новом Саду. Био сам три пута код бабе Милене и наступао у једном новосадском клубу. Ове године долазим да свирам на фестивалу "Егзит". Имаћу и један наступ у Београду - најавио је своје гостовање Александар Поповић.