МАЈСТОРИМА на Батајничкој петљи још само мало фали да заврше посао, па да овом саобраћајницом коначно крену возила. Ако неимари победе мраз, радове би могли да заврше и пре најављеног снега. И, док се неки радници надају да ће са градилишта отићи већ током викенда, а други очекују да би последњи шраф могао бити заврнут до краја идуће седмице, у „Путевима Србије“ отварање саобраћајнице најављују већ за суботу!

Радовима на главном правцу у смеру ка Новом Саду завршена је друга фаза изградње петље „Батајница“ која је саставни део обилазнице око Београда.

- Главни правац новоизграђене саобраћајне траке, у дужини од 4,7 километара биће пуштен у саобраћај у суботу од 14 часова - кажу у „Путевима Србије“. - На овом коридору у току су и припремни радови за проширење деонице од Добановачке петље до Остружничког моста и очекује се да ће бити завршени до краја јула 2015. године, уколико временски услови то дозволе.

Иако време у четвртак није ишло наруку путарима, неколицина радника успешно се борила са мразом и ветром који је шибао над Батајницом. Пескирали су ограду и постављали заштитне, разделне банкине.

- До краја викенда завршавамо, а ако будемо морали да пожуримо можда буде готово и у суботу - каже радник предузећа „Унипромет“ из Чачка, које је задужено за монтажу банкина.

Осим на главном правцу, путари су ангажовани и на уливној рампи којом ће на обилазницу око Београда моћи да се укључе возила која долазе старим путем из правца Земуна. У „Путевима Србије“ додају да уколико временски услови дозволе, у наредних неколико дана очекују пуштање у саобраћај и овог прилаза, у правцу ка Новом Саду.

СТИГЛА ПОМОЋ ИЗ РИЈЕКЕ

ЗБОГ обима посла и да би се све завршило у планираном року, двема екипама из чачанског предузећа у помоћ је притекла и екипа италијанске фирме из Ријеке.

- „Унипромет“ их је ангажовао јер посла има пуно и не можемо све да постигнемо. Има нас са свих страна - добацује кроз осмех један од радника. - На другим градилиштима има и фирми из Босне, једни другима притрчимо у помоћ кад затреба.