ЈАЗАВИЧАР Лео подлегао је повредама после окршаја са булмастифом, кога је напао покушавајући да спасе девојчицу из чељусти огромног пса. Несрећа се догодила у недељу поподне у насељу Стрелиште, у Панчеву, а Лео је угинуо у уторак.

Булмастиф је побегао из бокса и напао једанаестогодишњу девојчицу. Последице напада биле би много веће да мали јазавичар Лео није скочио да одбрани дете. Милица Панајотовић, очевидац догађаја и девојка која је јако волела Леа, за портал животиње.рс испричала је како се све догодило.

-Девојчица је возила ролере у својој улици, када ју је булмастиф напао. То је иначе комшијски пас, кога су газде узеле да ноћу чува дворште, а дане је проводио у боксу. Тог поподнева је побегао, спазио дете и скочио на њега. Ујео је за руку, а онда је почео да је баца као лутку. Девојчица је вриштала, а њене крике чула је комшиница која је потрчала да је истргне од разјареног пса. Предухитрио ју је њен храбри јазавичар Лео.

Милица каже да је Лео лајао на булмастифа, покушавао да га нападне и одврати његову пажњу од детета. У помоћ су му притекла двојица момака који су успела да отерају булмастифа и притекну у помоћ повређеној девојчици и Леу.Дете је одведено у болницу.

- Нажалост, државна ветеринарска станица одбила је да пружи помоћ Леу, јер дечко који их је назвао није био његов власник. Леови власници схватили су озбиљност његових повреда и одвели га код другог ветеринара. У ветеринарској амбуланти “Спина” учинили су све да спасу Леа. Операција је успешно извршена и сви смо се надали његовом опоравку. Лео је следећег дана чак и махао репићем и све је указивало да ће прича имати срећан крај. Нажалост, Лео није издржао. Лео је био пас којег су волели не само његови власници, већ и цела улица, која му је захвална што је спасио живот девојчице. Сви ћемо га памтити као малог пса са великим срцем – испричала је девојка.