САРАЈЕВО/ВОТЕРЛУ - Млада Босанка Анеса Кајтазовић недавно је у америчкој држави Ајова победила републиканца Джона Руфа и тако постала градоначелник Вотерлуа из реда демократа.

Анеса је са породицом дошла у Сједињене Америчке Државе 1997. године, након што су их више од четири године премештали по различитим избегличким камповима у неколико области јужне Европе, пише "Дневни аваз".

По доласку на америчко тло започела је редовно школовање, завршила средњу школу "Западни Вотерлу", а затим добила диплому специјалисте за јавну и пословну администрацију на Универзитету Северне Ајове.

У трци за градоначелника 24.годишњакиња, која потиче из места Шуматац код Велике Кладуше, победила је искусног политичара и бившег градоначелника Руфа са 59 одсто гласова, а локални листови су писали да се њен противник у трци за градску фотељу није могао супротставити "шармантној и амбициозној Босанки".

С обзиром да у Вотерлуу живи велики број њених сународника, Анесина победа се славила неколико дана, пише сарајевски дневник подсећајући да је она већ била члан Представничког дома Ајове.