СРЕМСКА МИТРОВИЦА - Лидер СНС Александар Вучић уручио је данас у име странке 10.000 евра породици Адамић, на име помоћи за трансплантацију срца њиховој двоипогодишњој девојчици Лјубици на клиници у Бечу.

Вуцић је позвао медије да заједно са њим посете породицу мале Лјубице, у Засавици код Сремске Митровице, како би "мотивисао и друге политицаре, привреднике и људе који имају висе од обицних градана, да помогну".

"Позивам све оне који могу, који имају, да покажу солидарност", рекао је Вучић новинарима и додао да не треба да "гледамо само у своје двориште".

Вучић је породици Адамић уручио 10.000 евра које су прикупили чланови СНС.

Срце мале Лјубице сада ради само са 20 одсто капацитета и хитно јој је потребна трансплантација срца.

Операција је веазана, а укупни тоскови износе 120.000 евра, од којих су Адамићи прикупили око 40.000.

Вучић је приметио да треба да се научимо да водимо рачуна и о другим људима и да сматра да ћемо на тај начин сви бити бољи, као и друштво у целини.

"Помогли смо колико смо могли, а учинићемо све да то и наставимо", рекао је Вучић.

Он је додао ће, поред новца који је потребан за операцију, бити потребно још 30.000 до 40.000 евра у постоперативном периоду, али да то у сваком случају није новац који Србија за живот једног детета не може да скупи.

Према његовим речима, понекад "имамо и глупе законе који кажу да не може, рецимо, странка да да помоћ, него појединци, али се увек, када имате велико срце, можете наћи законски начин да некоме помогнете"

Он је на питање новинара везано за евентуално оснивање фонда за помоћ оваквој деци, рекао да прихвата сваку врсту доброг предлога, а да ће шефу републичког Секретаријата за законодсавство Дејану Ђурђевићу рећи да покуша да пронађе начин где би се могло, бар од оних који имају, да се издвоји неки динар како би се помогло деци која су болесна.

Вучић је браћи мале Лјубице рекао да ће им следећи пут донети лопту и да ће са њима играти фудбал.

Лјубицин отац Шими објаснио је да је девојчица у Бечу са мајком, где је под терапијом, али да се операција мора извршити.

Он је рекао да је Лјубица на листи чекања, да је остало око 43.000 евра да се прикупи и да верује да ће све бити у реду:

"Нјене две старије сестре и два брата живе за њу, мајка је у великом страху, али јаки смо, боиримо се и једина нам је жеља да Лјубица оздрави", рекао је њен отац.

Новац се мозе уплатити и на зиро-рацун број 355-000-32-00-1047-86-34 у Војводанској банци.