МНОГО је деце међу нама која су у сенци и не успевају да покажу оно што знају и могу. Такви су и ђаци специјалне Основне школе "Антон Скала" за децу ометену у развоју. Они дуго снивају о свом малом рају, својеврсном терапеутском врту, са лепим игралиштем, дрвеним кућицама, фонтаном, ...

Фондација "Новак Ђоковић" је одлучила да помогне да ова деца и остваре тај сан, а Новак Ђоковић у среду је посетио школу, где је потписао уговор о донацији 5.500.000 динара за врт из снова.

Новак је провео око два сата у школи. Посебно га разнежило када му је дечак Лука Мијовић уручио песму коју је сам написао.

Ђоковић је обишао све разреде, дружио се са децом која нису крила радост због доласка овако драгог госта. Сви редом су му нешто даровали: слике које су за ту прилику насликали, предмете које су сами правили. Поклоне су добиле и Новакова мајка Дијана и девојка Јелена.

Ноле је присуствовао и приредби коју су за њега организовала деца. Било је ту много песме, смеха, доброг расположења.

Већ на пролеће они ће моћи да уживају у најсавременијим и најквалитетнијим мини фитнес парковима са справама које развијају моторичке и логичке способности. Имаће летњу учионицу у кућици од дрвета, модерно мини- терене прекривене безбедном гуменом подлогом...

- Донација ће омогућити деци да се играју и уче у бољем окружењу - рекао је Новак, који није крио емоције.

- Имамо велике планове за рад са најмлађима у Србији. Жеља нам је да омогућимо што већем броју малишана квалитетне услове за одрастање, игру и образовање. Идеја је да деци омогућимо да се играју са својим другарима у безбедном окружењу. Уз нашу помоћ, већ на пролеће деца ће моћи да уживају и друже се, не само са другарима из школе, већ и са осталом децом из краја. Било би дивно да се сви играју заједно - рекао је Новак.

Пројекат уређења дворишта из снова, на светском такмичењу под покровитељством Унеска и компаније "Даимлер АГ - "Мондијалого" у Пекингу, 2008, освојио је прво место. Баш кад је Новак Ђоковић у истом граду освојио бронзу на ОИ.