Са 16 година је уписала факултет, а са 20 добила диплому Правног факултета у Београду. Нина Кршљанин, најмлађи је дипломац ове високошколске установе, а вероватно и у целој Србији. До звања дипломираног правника дошла је са просечном оценом - 10, а тренутно је на постдипломским студијама.

Ова скромна и симпатична девојка, има само 20 година. Неким ставовима одскаче од својих вршњака. Пре свега о оним о учењу.
- Убрзано студирање штети квалитету стеченог знања, јер подразумева кампањски начин учења, прича узгред.
Основну и средњу школу завршила је при амбасади Руске федерације у Београду, а право је, како каже, интересовало целог живота.
- Никада се нисам двоумила око избора професије. Сматрам да је Правни факултет у Београду најбољи у земљи, и у рангу са водећим светским факултетима, па ни по том питању није било дилеме. Одрицања у правом смислу те речи није било. “Скраћивање” слободног времена сматрам улагањем у себе и у будућност.
Нина је тренутно на постдипломским студијама. Професори је хвале, па ће највероватније убрзо бити асистент на факултету. Од већине будућих колега пред које ће за катедром стати, биће знатно млађа.
- Не видим у томе ни нарочиту предност, а поготову не ману - сматра Нина Кршљанин. - Студентима је битно да наставник приступа свом послу посвећено, да им што боље пренесе знање , али и да има добру комуникацију са њима. А, то ће бити најмањи проблем.
Своју будућност Нина види у Србији, на Правном факултету. Каже да су могући одласци у иностранство, али само због стручног усавршавања или студијских боравака.
- Морална је обавеза сваке образоване особе да се одужи држави за образовање које јој је пружено и да настави да улаже у њу својим радом - јер ко ће, ако не ми улагати у нашу отаджбину - сматра Нина. - Срамота ме је када чујем младе људе како без икаквог стида причају да им је једини мотив за одлуку где ће градити своју каријеру - финансијски. У нашој земљи има много тога што треба да се уради, а природно је да највећи део посла припадне онима у које је највише уложено.

СЛОБОДНО ВРЕМЕ
У слободно време Нина чита књиге, пише, игра игрице на рачунару, слуша музику, виђа се са пријатељима...
- У кафићима, дискотекама, ноћним клубовима, не видим ништа привлачно... Често одлазим на концерте рок, метал и класичне музике.