МЕТАЛАЦ, "МК група", VIP MOBILE и BOSIS добитници су награде "Пријатељ породице 2018" као компаније које су успешно ускладиле рад и родитељство. Оне су својим активностима дале одличан пример стварању породично-пријатељског окружења и квалитетног усаглашавања пословних активности и породичних обавеза.

Награду је први пут доделила Привредна комора Србије у сарадњи са кабинетом министарке без портфеља задужене за демографију и популациону политику Славице Ђукић Дејановић на свечаној седници Скупштине ПКС. Награду "Пријатељ породице" Привредна комора Србије додељиваће једном годишње као јавно признање одговорним компанијама.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Награде ПКС: И мале фирме друштвено одговорне

- Награда је резултат успешне сарадње са Привредном комором Србије која ће дати допринос у стварању породично-пријатељског окружења у нашим привредним друштвима - истакла је Славица Ђукић Дејановић. - То је доказ да, осим што радимо на подстицању рађања и побољшању мера популационе политике, мислимо и на породице, парове коју су се већ остварили у улози родитеље и настојимо да им ту улогу олакшамо. Чињеница је да ће само запослени родитељ коме послодавац пружи подршку како у пословном, тако и у породичном животу, бити квалитетан у послу.

Главна порука за даме запослене у "Металцу" је да не треба да брину за радно место након повратка са породиљског. Посао ће их чекати, а компанија награђује свако новорођено дете. Пуних 13 година ова фирма истрајава у својој мисији. У том периоду родило се и награђено је 620 беба - за прво дете 1.000 евра, а за свако следеће по 1.000 више. Када одрасту "Металац" стипендира и њихове студије.

"MK група" већ годинама, осим иницирања и учествовања у великом броју хуманитарних активности, финансијски помаже запослене са децом. Компанија почива на уверењу да запослени представљају темељ пословног успеха и угледа система.

Стварање пословног окружења које поштује приватан живот запослених делује подједнако стимулативно на њих, као и на послодавца. Брига о породицама запослених утиче на њихово задовољство што доприноси успеху целе компаније, уверење је VIP MOBILE.

Главни мото породичне компаније BOSIS јесте да су задовољни и срећни запослени основа успешног пословања.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Дуално образовање: Један ђак добија и до четири занимања

- Сваки члан наше пословне породице изузетно је битан и подједнако поштован - каже Марија Пантелић, менаџер људских ресурса и одрживости у компанији BOSIS. - Увек бринемо о нашим запосленима и њиховим породицама, здрављу и безбедности, задовољству, професионалном усавршавању и трудимо се да развијамо снажан тимски дух и одржимо баланс између пословног и приватног живота.