ГЕНЕРАЦИЈАМА, са колена на колено, преноси се тајна правих укуса Срема. Уз много труда, љубави и пажње породица Јовановић је успела да сачува традицију производње сухомеснатих производа на природан начин, баш онако како се то радило у Срему од давнина. But&Co је мали породични бренд за производњу традиционалних производа.

У палети производа веома је битно да нагласимо да су све класични производи из Срема. Издвајају се из понуде благо пикантна сремска кобасица, сува шунка која је две године била на сушењу. Просто се, уверавају произвођачи, топи у устима. И наравно - сремски кулен.

- Сремски кулен је један од најспецифичнијих производа, првенствено јер је то једини производ од меса у смислу ферментисане кобасице на територији Републике Србије који има заштићено географско порекло, и But&Co је уједно једини легалан произвођач и овлашћени корисник имена порекла "сремског кулена" - поносан је Бранислав Јовановић, директор предузећа. - Наша породица вуче корене још од 1756. па и раније, када су наши преци населили ове крајеве и схватили да је плодна равница између две реке њихов прави и истински дом. Много генерација касније одлучили смо да нашим пријатељима и гостима пружимо оно најбоље и најквалитетније што равни Срем може да понуди кроз наш бренд. Да бисмо произвели савршен кулен, кобасицу или неки други производ потребно је доста времена и труда. Процес започињемо на плодним сремским њивама, где наша породица брижљиво узгаја пшеницу и кукуруз, на њивама које су нам наши преци оставили. Сви производи са наших поља се користе за исхрану животиња на породичној фарми које гајимо већ стотинама година уназад.

ПРОЦЕС ДИМЉЕЊА
Процес зрења But&Co производа је, пошто се природно дими, доста дуг. Тако сремски кулен зри око пет месеци, док је код шунке тај процес дужи и траје од 15 до 20 месеци. Из тог разлога фирма нуди ограничене количине, али са гаранцијом квалитета, порекла и укуса свих производа. Сматрамо да је затворени круг производње уједно и најбољи предуслов за производе врхунског квалитета.

Управо зато што сами гаје храну за животиње, у потпуности гарантују за квалитет меса. И да је производ 100 одсто сремски.

- Сви наши производи су богати истинским укусима природно одимљеног и осушеног меса, зачињеног само зачинима из нашег краја и љубављу која је и најпотребнија да бисмо добили оно што желимо - додаје Јовановић. - Бренд But&Co смо креирали у намери да можемо нашим пријатељима да понудимо најквалитетније сухомеснате производе из Срема. Јесте млад бренд, али зато иза њега стоји 260 година породичне традиције и генерације које су брижљиво чувале тајну производње најукуснијих сремских производа.

Међу Сремцима кружи легенда да су они почели да суше месо још пре него што је гавран поцрнео. Специфичност But&Co производа је баш у географском пореклу.

- Наша породица брижљиво узгаја храну за свиње са наше фарме, а управо месо тих свиња користимо у производњи, што значи да у потпуности можемо да контролишемо цео процес почевши од зрна кукуруза и пшенице, преко прасета, до финалног производа у виду кулена, кобасице, шунке - објашњава Јовановић. - Сви наши производи се добијају искључиво природним сушењем, без било каквих додатака нитрита, шећера, стартер култура и осталих непотребних састојака за убрзано зрење.