КАКО је Мектић остао без власти, тако је остао и без живаца. Српски министар који је хтео да пусти полицију између Српске и Србије био је сан Бошњака, али и ноћна мора Срба. Вучић је председник свих Срба, а Мектић прошлост. Мектићу су бирачи у Републици Српској рекли: "Иди, фино је без тебе".

Тако је данас министар одбране Александар Вулин реаговао на увреде које је на рачун председника Александра Вучића изнео Драган Мектић, министар безбедности БиХ у техничкој влади.

"Ово компромис, ј... се теби за РС, иди лечи се, како су само била фина три дана без тебе", објавио је Мектић псиноћ на свом твитер-налогу, а након што је Вучић честитао српском члану Председништва БиХ Милораду Додику на постигнутом договору у вези са именовањем председавајућег Савета министара БиХ.


Прочитајте и:"Idi leči se, kako su samo bila fina tri dana bez tebe": Mektić opsovao Vučića (FOTO)Овај одлазећи функционер недавно је патријарха Иринеја назвао "нулом", а у арсеналу његових изјава је и она да "Срби треба да прођу катарзу и признају геноцид у Сребреници".

Милован Цицко Бјелица, потпредседник СДС, каже за "Новости" да вулгарне Мектићеве поруке наносе штету и странци и РС:

- Већ одавно је било време да се због оваквих иступа он искључи из СДС. Поштовање интегритета председника Србије ствар је политичке и сваке друге културе, шта год о његовој личности мислио сада већ бивши министар безбедности БиХ.Срђан Мазалица, члан Главног одбора СНСД и посланик, каже да је Мектић остао велики дужник институцијама Србије:

- Као министар безбедности БиХ никада није открио ко су нападачи и наредбодавци покушаја убиства Вучића у Поточарима.


КАБИНЕТ ВИШКОВИЋА: ЗАХВАЛНИ ЗА ПОМОЋ

У КАБИНЕТУ премијера РС Радована Вишковића, "Новостима" је речено да Мектићеве изјаве нису вредне ни коментарисања:

- Влада РС је захвална председнику Вучићу на помоћи која стиже у РС из Србије. У Српској нема општине и града, а да се у њима не реализује неки од пројеката које финансира Србија.