ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић први пут се појавио у јавности од како је изашао из болнице и обратио се медијима после потписивања уговора за изградњу деонице ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице на деоници Шабац-Лозница.

Он је говорио и о свом здравственом стању, а осврнуо се и на, како је рекао, "језиву кампању" која се против њега води у медијима.

- Водите хајку по цео дан, вичете како сте ви жртве и мета. Та перверзна инверзија је фасцинантна. Ја вам се захваљујем, али моји здравствени проблеми никакве везе са вама немају. То је мени природа дала, а уз природу моја непажња и неузимање лекова за срце и хипертензију. Хвала свим људима који су бринули, није била лака та ноћ петак на суботу - рекао је он.

Упитан о здравственом стању, Вучић је одговорио:

- Бићу сасвим отворен. Ја сам хронично болестан, друго су проблеми које сам акутно имао. И данас сам болестан и под целодневним терапијама.

Председник је упитан шта очекује од Макроновог плана за политику проширења ЕУ и да ли ће бити отварања нових поглавља.

- То зависи од њих. Како они буду одлучили тако ће да буде. Ја се највише радујем расту српске економије. Ниво страних директних инвестиција је већи него прошле године, а тада је он био рекордан. Имамо највеће количине злата у историји Србије, преко 31 тоне ако се не варам - рекао је Вучић и истакао да ћемо годину завршити као најбољи у региону, али и у Европи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Вучићева саветница саопштила нове вести о стању председника: Два дана је био на апаратима, надам се да ћемо превазићи ову скоро па трагедију

Одговарајући на питање новинара да је председник Независног удружења новинара Србије (НУНС) Жељко Бодрожић рекао да би председник Вучић требао да одговора на питања уредника НИН-а, Н1, Инсајдера и осталих медија, Вучић је рекао да никада није бежао од питања.

- Увек сам спреман да одговорим на сва питања. Та питања ми пружају прилику да раскринкам лаж политичких противника. Немам бољу прилику да када изађете са истином, омогућите ми простор да вам директно покажем да немате аргументацију. Никада нисам бежао од тога, нисам скривао теме, одговарао и склањао под тепих. Износио сам истину и увек сам побеђивао без проблема. Растављајући на саставне делове њихове лажи, показивао сам колико ми је чиста савест и колико су бесмислени напади на мене – истакао је Вучић.