ДОБИО сам после шест месеци позив да гостујем на јавном сервису. Пристао сам да причам о свему за шта се боримо протеклих месеци. Бићу у РТС-у вечерас. Нисам ја у питању, сваког дана одговарам на њиховапитања. Немам страх. Не верујем да било шта могу да ураде. Моја одлука је иста - рекао је председник Вучић.

Подсетимо, Игор Бечић, председник Одбора за контролу рада служби безбедности Народне скупштине Републике Србије реаговао је на нову провокацију лидера опозиције Бошка Обрадовића, и захтева од надлежних служби да у року од одмах узму у разматрање оперативне податке који указују да се на председника Србије Александра Вучића припрема напад испред зграде РТС-а.


Лидер Двери Бошко Обрадовић поново је позвао на напад на председника Србије Александра Вучића, који вечерас гостује у емисији Упитник која се емитује на РТС-у.


Обрадовић је на свом твитер профилу одмах позвао своје следбенике да сачекају Вучића испред улаза у телевизију, како би га нешто "приупитали".


Међутим, он се не зауставља па на Твитеру и наставља да позива на наисље и помиње ТВ Пинк.


Прочитајте још: Бечић: Спремају напад на Вучића испред РТС


Зоран Драгишић политичко-војни аналитичар казао је да држава може да реши сваки хаос, али пре свега, њена обавеза је да не дозволи и да до хаоса и дође.


- Ову информацију треба схватити озбиљно. Уколико се деси да неко стварно покуша да угрози безнедност председника, онда мора и да се реагује на време – казао је Драгишић.


Како је истакао, свако изазивање насиља и хаоса није допустив.


- Политички став не може да буде повод за насиље. То је недопустиво – нагласио је.


Драгишић каже да је посао председникада обавести народ о свему што ради за ову земљу.


- Грађани очекују да их предесдик инфорише о свему шта је он причао са Палмеру, о плановима за наредну годину, новим инвестицијама и радним местима. Њих не занима насиље, а ни претње – нагласио је Драгишић.


Како је рекао, дужност председника је извести јаваност о свему што ради.


Како репортер ТВ Пинк јавља на Теразијама је тренутно мирно и нема гужве.


- Још увек нема људи. И поред тога што је најављено да ће се окупити у центру - јавио је репортер.


Лазар Крстић маркетиншки стручњак подсетио је на убиство премијера Зорана Ђинђића.


- Не заборавите да је у Србији убијен један премијер. Ове претње морамо да схватимо озбиљно – нагласио је


Испред зграде РТС-а приметан је и одређени број припадника полиције, јавља наш репортер.


- Испред зраде РТС-а налази се полиција, али и одређен број опозиционара. Ово иначе није први пут да се опозционари окупљају испред зграде јавног сервиса, раније су и упадали у саму зграду - подсетио је.ЂУКАНОВИЋ: МОЛИМ ЧЛАНОВЕ СНС-А ДА БУДУ СУЗДРЖАНИ! НЕ НАСЕДАЈТЕ НА ПРОВОКАЦИЈЕ


Посланик СНС Владимир Ђукановић је рекао да је циљ опозције да изазове хаос и немир на улицама. - Апелујем на наше чланове да буду смирени и не реагују да бране председника. Молим да буду суздржани. Знам да би се они окупили и разјурили их. Постоји ризик да ови изазову грађански сукоб – казао је Ђукановић, питајући се због чега нигде нема Драгана Ђиласа.