Упркос чињеници да се нисмо усагласили око неких ставова, разговор који смо као представници Српске листе имали крајем претходне недеље са америчким изаслаником за Балкан, Метју Палмером - био је искрен. Заправо ми смо Палмеру искрено предочили своје ставове, а суштина тог разговора јесте да Влада у Приштини треба да буде што пре формирана, али и да се истовремено морају поштовати прописи по којима се морају уважити легитимни представници Српског народа на КиМ.

Овим речима Игор Симић, потпредседник Српске листе у разговору за Новости описује састанак представника ове листе са специјалним америчким изаслаником за Балкан који је боравио у Приштини и додаје да је охрабрујући Палмеров став да Српска листа мора бити део владе која ће се формирати у Приштини односно да је немогуће формирати Владу без учешћа Српске листе. И док напомиње да су представници Српске листе изненађени састанком “иза затворених врата "америчког изасланика са Српским политичарима са КиМ који су на протеклим избирима добили минимални број гласова, Симић каже да је управо зато састанак делегације Српске листе са Палмером био значајан јер је овај изасланик могао чути шта заиста мисле Срби на КиМ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -
Председник Вучић о Палмеровим претњама: Да повуку таксе, а ми да признамо Косово? То подсећа на шалу

А да Српска листа представља већину Срба у покрајини Симић поткрепљује чињеницом да су остали српски политичари добили свега пар стотина гласова у односу на 57.000 колико их је добила Српска листа.

*Шта сте ви као представници Српске листе заправо поручили америчком изасланику на овом састанку?

- Осим што смо анализирали предизборну ситуацију на КиМ, истакли смо неопходност наставка дијалога Београда и Приштине са циљем очувања мира и смањења тензија на терену, а које се углавном преливају на српски живаљ у покрајини.Такође смо Палмеру навели неопходност укидања такси, али и подвукли да што се тиче учешћа у влади да под оваквим условима нећемо “трчати”, јер је нама од тих функcија далеко битнији положај нашег народа и њихова заштита.

Међутим, чињеница је да неки други политички представници који су на протеклим изборима добили миноран број гласова једва чекају да макар и нерегулаrно постану део косовске Владе!

- Управo чињенице које сте навели, говоре о њима. Да се не осврћу ни на минималан број гласова које су добили као знак неповерења српског народа, али ни у прописе већ да им је стало искључиво до некаквих фукција.

*Али и сам Палмер је рекао да и “неки други рби треба да буду део Владе?

-То питање је за њега а јасно је зашто и Албанци али и представници међунаордне заједнице форсирају поједине послушне Србе.