Председник Србије Александар Вучић рекао је да је прича да иза паљења књиге Горана Весића стоје људи из СНС-а је још једна лаж у мору неистина опозиције и да то много више говори о онима који су то тврдили, него о неком другом.

Прочлитајте још: ПОТРЕСНО СВЕДОЧЕЊЕ ЛАЗАРА ЛЕШЊАКА: Овако ме је Бастаћ, због својих недозвољених послова, злостављао и мучио

„Ђилас има право да каже да то за њега није ништа што се пале књиге, или да се ради о памфлету, како је то рекла Тепић. То много више говори о њима, него о неком другом“, констатовао је Вучић на питање новинара колико је опасно што је Драган Ђилас признао да је његов човек палио књиге, али да то није разлог за хајку.

Указао је да се не сме заборавити да су две недеље лагали, и тврдили да иза тога стоји СНС, док нису видели да су та лица пронађена.

Бар за двојицу зна се, како је рекао, да су редовни посетиоци протеста - један од њих је са Чукарице, а један између Смедеревске Паланке и Велике Плане.

„Водили су хајку преко медија. Постављали су и мени питање одакле знам да иза тога не стоји СНС. Шта да очекујете од некога ко је седам странака променио или оне који напуштају странку, оснивају своје када мисле да им се ближи неко ново време“, рекао је Вучић.