Председник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће искористити сутрашњи састанак са министром привреде Немачке Петером Алтмајером да поново покуша да доведе Фолксваген у Србију.

Прочитајте још: ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ПРЕМИЈЕРОМ ЛЕСОТА: Захвалност за подршку око Космета

Вучић је нагласио да не може ништа да обећа, јер Србија није чланица ЕУ, као Бугарска или Румунија, које су такође раније биле у игри, нити има тако велико тржиште као Турска, која је, иначе, била први избор, али су догађаји у Сирији довели у питање ту инвестицију.

„Обећао сам од почетка да ћемо се борити. Ове друге земље не могу да понуде субвенције, које ми можемо", рекао је Вучић, али и навео да има и техничких проблема, мада немају везе са нама.

„Даћемо све од себе да доведемо ВW. Али, не бих да будим лажну наду. Борићемо се свим срцем, енергијом и снагом", рекао је председник и нашалио се:

„Спремамо се за ту посету као да Црвеној Звезди или Партизану у посету долази Бајерн...Награбусио је Алтмајер колико ћу да га гњавим око ВW", истакао је Вучић током попсете Врњачкој Бањи.

Он је, истовремено, најавио је да ће Панчево добити још једну фабрику, чиме је, каже, тај део Србије у потпуности "решен", те указао да меморандум са компанијом која прави делове за авионе представља добру вест за Србију.

ВУЧИЋ ОБИШАО "СКАДАР НА БАЊШТИЦИ"

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас поподне Врањску бању, укључујући локацију где је средином октобра почело рушење хотела чија је изградња почела пре 40 година али никада није завршена.

Процењено је да објекат није безбедан и да су темељи попустили.

Републичка грађевинска инспекција је донела решење о рушењу, а оно ће трајати 120 дана.

Прво се руше ризични делови, улаз објекта који је почео да се нагиње ка улици и део ка цркви и кућама. Ради се грађевинским машинама, без минирања.

Хотел, у народу познат као "Скадар на Бањштици" почео је да се гради 1978. године, али је осамдесетих година прошлог века изградња стала због недостатка финансијских средстава и нерешених имовинских односа.

Специјална болница и Фонд ПИО су након судског спора постали власници недовршеног хотела, па су земљиште продали "Миленијум тиму".

Очекује се да власник сагради нови хотел.

Након тога, Вучић ће обићи и пешачку зону у којој је у току рехабилитација.

На крају, председник Србије ће у Врању присуствовати отварању реновираног позоришта "Бора Станковић".

ВУЧИЋ: У ВРАЊСКОЈ БАЊИ НИЧЕ ВЕЛЕЛЕПНИ ХОТЕЛ


Председник Србије Александар Вучић обишао је вечерас локацију у Врањској бањи где ће на темељима хотела старог више од четири деценије, који се тренутно руши, нићи нови хотел са пет звездица.

"Хотел ће бити категоризован, имаће 185 соба", рекао је Вучић новинарима и додао да дуго није било могуће пронаћи инвеститора за Врањску, али и друге бање.

Вучић је рекао да ће око 30.000 квадрата будућег велелепног спа центра бити завршено за око две године.

"Да људи не морају да иду у терме Чатеж...Имаће све овде, са неупоредиво бољом водом", рекао је Вучић.

"Био сам овде пре тачно три године и рекао сам тада да ћемо дати све од себе да нађемо инвестирора, домаћег или страног", рекао је Вучић и подсетио да је Врањска бања била омиљена бања Краља Петра, који је ту често долазио.

Навео је и да је Врањска бања позната по термалним водама.

Вучић је говорио и о обновљеном позоришту "Бора Станковић", које ће вечерас бити свечано отворено, и навео да су Град Врање и држава уложили по 183 милиона - укупно 366 милиона за обнову.

Подсетио је да је позориште изгорело средином 2012. године, а да је једна од првих одлука по формирању владе СНС-а те године била да се позориште обнови.

Било је, каже, потребно мало дуже време, али је обећано испуњено.


ПРЕДСЕДНИК У ВИНАРИЈИ АЛЕКСИЋ: ВЕЛИКИ ПОТЕНЦИЈАЛ ЗА ВИНАРСТВО


Председник Александар Вучић је посетио вечерас винарију "Алексић" код Врања и у разговору са домаћинима истакао да Србија има погодну климу за развој винарства и виноградсарства, у којима лежи огроман потренцијал наше земље.

"Уз квалитетна српска вина, паралелно иде и развој винског туризма, а самим тим и развој угоститељства, националне гастрономије и хотелијерства", навео је Вучић на свом Инстаграм профилу "Будућностсрбије", уз фотографије са домаћинима, породицом Алексић.

ВУЧИЋ: УСВАЈАЊЕ ИНВЕСТИЦИОНОГ ПЛАНА 5. ИЛИ 6. ДЕЦЕМБРА

Председник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да би Национални инвестициони план требало да се усвоји 5. или 6. децембра, кад се усвоји и буџет.

"То представља дубинско подизање стандарда у Србији. Издвојићемо десет милијарди у наредних цетири или пет година. Циљ је да уведемо водовод и канализацију у сваку општину и да покушамо гас да проширимо свуда", истакао је Вучић у интервјуу за Спутњик.

Он је рекао и да ће се многи пројекти о којима је разговарао са Дмитријем Медведевим укључити и у Национални инвестициони план.