Српска листа реаговала поводом позива представника САД у Приштини да косовско тужилаштво и полиција убрзају истрагу и кривце за убиство Оливера Ивановића приведу правди. 

- Уколико се тужилаштво и полиција оглуше о овај позив,то ће само још једном потврдити да су под политичким притиском у функцији застрашивања и протеривања Срба, а не да им је циљ решавање овог гнусног злочина - наводе из ове листе.


Српска листа поздравља и подржава позив представника Сједињених Америчких Држава у Приштини да косовско тужилаштво и полиција убрзају истрагу и кривце за убиство Оливера Ивановића приведу правди.


- Позивамо да приштинске институције јавности представе доказе којима располажу, пошто је сам тужилац више пута поновио да их нема - одреаговала је Српска листа на наводе представника Америчке амбасаде у Приштини који су затражили расветљавање убиства Оливера Ивановића. Уз оцену да се одуговлачењем овог процеса отвара простор да се убиство Оливера Ивановића и после 21 месеца политички злоупотребљава, оно се према наводима Српске листе користи зарад застрашивања и неоснованог криминализовања Срба, целог севера Косова и државе Србије, односно како се наводи даље у саопштењу за јавност, користи као извовор за филмске упаде некаквих наоружаних специјалних формација на север Космета и у породичне домове, малтретирање, блаћење и прогон угледних и часних Срба, који нису спремни да буду послушници Приштине.


Прочитајте још: Српска листа: Рада Трајковић злоупотеребљава име Ивановића


- Косовско тужилаштво, које уместо да после скоро две године представи доказе о нечијој кривици, од овог случаја, у сарадњи са полицијом и одређеним центрима моћи, прави политички контролисан спектакл и амбијент за спровођење антисрпске политике и прогон Срба-додаје се у саопштењу за јавност Српске листе и наводи да ће, уколико се тужилаштво и полиција оглуше о овај позив америчке амбасаде, само још једном потврдити да су под политичким притиском у функцији застрашивања и протеривања Срба, а не да им је циљ решавање овог гнусног злочина.