Не може Приштина да прекроји изборну вољу, јер Рада Трајковић и други нису добили гласове, а чекам сада да видим шта ће ЕУ, која поручује да "будно мотри и прати...", да каже сада у вези приче о тровању којег није било, рекао је данас председник Александар Вучић.

"Нико Ради Трајковић и другима не може да дода 10.000 гласова", рекао је Вучић, одговарајући на питање новинара да ли прети прекрајање изборне воље на Косову.
"Они морају да забране Српску листу и Србе. Одмах сам рекао да су лагали за тровање. Знао сам да нису ни фингирали, да су поставили нешто. Знао сам да све лажу. Видим да се ради о стадијуму лудила када победите на изборима и помислили су да могу да раде шта хоће. То сам гледао у Београду 2000-те“, приметио је он.

Вучић је подсетио да су приштински лекари рекли да нема знакова тровања.

„Што сте лагали? Не знате ни сами. Чекам шта ће ЕУ која будно мотри и прати да каже... Можда ће да позову обе стране да не трују једни друге“, казао је он.

Вучић је завршио тиме да је имао много важан састанак са ММФ-ом и да је Србија добро радила, али да мора да напредује још и уради неке ствари - ЕПС, и нека јавна предузећа, а остало је стабилно.

Казао је да се назиру први знакови кризе у Европи и свету и да верује да се Србија, због тешких мера, добро сналази у тешким оквирима.

“Налазимо се на европском путу. Као суверена земља градићемо најближе однсое са Русијом, Кином И Турском, од којих ми можемо имати користи“, рекао је он.

ЕУ ДА РЕАГУЈЕ НА "ТРОВАЊЕ", БРИТАНИЈА НА ЗАСТАВУ АЛБАНИЈЕ УЗ КУРТИЈА

Председник Србије Александар Вучић запитао је данас представнике ЕУ када ће реаговати на случај лажног "тровања на националној основи" и рећи нешто како би заштитили Србе на КиМ од бескропулозних лажи, а Британију - на случај сликања британског амбасадора на КиМ и Аљбина Куртија уз заставу Албаније.

"Видео сам јуче изјаву да су помоно пратили сва дешавања на КиМ по питању коверти и тровања, иако су приштински лекари потврдили да нема токсичних елемената и тровања нити нешто слично. А, при том су држали закључане чланове Централне изборне комсиије српске националносит по кафићима и отимали документа и лагали цео свет како су Срби терористи и некога трују", рекао је Вучић новинарима.

"Питам ЕУ и Коцијанчић када ће реаговати након тог "будног праћења и мотрења", о којем су говорили, и да ли ће рећи нешто да би Србија и Ср

би били заштићени од таквих бескрупулозних лажи", поручио је Вучић.

Како је рекао, његово друго питање је за представнике Велике Британије - да ли ће и у убудуће прихватити да на званичан сусрет оду са неким од представника било које земље, а да између њих стоји застава треће суверене државе?

"Као што је сада на састанку са Куртијем иза британског амбасадора и Куртија била застава државе Албаније. Да ли би прихватили тако да да се сликају и да објаве своју фотографију са Додиком, а да иза буде не застава БиХ и Српске, већ неке треће државе? Одговор би био негативан и то говори довољно о принципијелности".

Вучић истиче да ће из учтивости сачакати одговор и на лажно тровање на национој основи и на друго питање.

"То ме подсећа на деведесете године. Све то раде на КиМ са циљем да се укину Срби и да буду само они послушни Срби. Као сто смо и ми правили глупости са лојалним Албанцима деведесетих. Сада они понавлају исте грешке и хвала им на томе", нагласио је Вучић.

Додаје и да је мислио да је Курти кандидат за премијера Косова, а не Албаније.

"Видим да странци прихватају да је он кандидат за премијера Албаније. Како се то догодило и када се та промена у политици великих сила десила", запитао је Вучић.

О ПРИШТИНИ И ИНТЕРПОЛУ: МАЛА ТАКТИЧКА ПОБЕДА...

Председник Александар Вучић изјавио је да је повлачење захтева Приштине за пријем у Интерпол победа за Србију, те истакао да је до одустајања дошло када су у Приштини схватили да ће добитии мање гласова него на последњој скупштини те организацији у Дубаију.

"Знате да сам увек прилично песимистичан, али рекао сам да очекујем победу. Не волим велике речи, не волим да сеиримо и да се радујемо, јер нисмо стратешки проблем решили. Али, ово је мала тактичка победа за нас", рекао је Вучић новинарима у Београду.

Председник је истакао да би резултат гласања на овој скупштини Интерпола за Приштину био још неповољнији него прошли пут у Дубаију.

"Знали су они од почетка да неће да успеју, али су мислили да је тренд повољнији у односу на гласање у Дубаију. Али, када су схватили да је тренд неповољнији, онда су одустали", рекао је Вучић.

Истакао је да због тога грађани са Космета неће моћи да се осведоче колико је подршке Приштина изгубила.