СЈАШИ Мурта, да узјаше Курти! Можда би ово био најкраћи коментар за будућу смену на челу такозване косовске владе. Али, о лику и делу, као и о обожаваоцима Аљбина Куртија, ипак, нека реч више.

Фрапантно је што сада лажни српски либерали покушавају да Куртија представе као освежење на политичкој сцени. Не само овде, већ и у целом региону. За Раду Трајковић Курти је "први регионални политичар од Зорана Ђинђића који је одлучио да се обрачуна са организованим криминалом и прекине континуитет политичке доминације ратних профитера". Други успаљеници додају да је он некакав праведник који ће се борити против корупције, да је непоткупљив и трн у оку Хашиму Тачију!

Такође, за неверовање је да га представљају као човека без ратне мрље. Али, судији Даници Маринковић, која га је саслушавала после хапшења 1999, признао је да би убијао Србе! Ипак, није успео да окрвави руке јер је провео две године и седам месеци у пожаревачком затвору.

Прочитајте још - Аљбин Курти прави "Велику Албанију" са Рашићем

Да још мало освежимо памћење о човеку који је наводно донео "освежење" на политичку сцену. Лидер покрета "самоопредељење" 2014. године бацио је сузавац на колеге посланике. Сада су његовим обожаваоцима очи пуне суза радосница што ће он највероватније бити на челу владе лажне државе Косово.

И данас, док се појављује испод заставе са двоглавим орлом на црвеној подлози, Курти није уопште одлетео од својих радикалних метода. И даље сматра да је цена договора са Београдом "да Србија призна независност Косова и суочи се са својом злочиначком прошлошћу"! Такође, не признаје ни Бриселски споразум и против је формирања Заједнице српских општина.

Да ли је то стварно човек који је важио за лидера кога је Запад чувао за боље дане, када оду Харадинај и Тачи? И да ли су са њим, као што тврде домаћи лажни либерали, стигли бољи дани? Са овом куртамуртализацијом, тешко је поверовати у тако нешто.