ПОСЛАНИК Српске радикалне странке Наташа Јовановић дискутовала је у недељу,на заседању скупштине НАТО, у Лондону бранећи Русију.

Она је после изношења извештаја о односу Русије и НАТО,који је представио Хрват Миро Ковач,рекла да документ пун неистина. -Извештај је пред нама 5 година после референдума и поновног уједињења Крима са Русијом, што је била јасно изражена воља народа да буде део Руске Федерације, што вама очигледно смета. У извештају известилац критикује Русију за како каже непоштовање демократских процеса, а он долази из Хрватске где су потпуно угрожена права Срба, где је окупирана Република Српска Крајина која правно формално постоји по резолуцији СБ УН.

Прочитајте још - Наташа претила на скупштини НАТО: Путин ће узвратити!

У вези односа Русије и НАТО, ви сте одбили сваки конструктивни разговор са Русијом и настављате са провокацијама јер економске санкције нису дале резултат који сте желели. Данас безбедност у Европи највише зависи од тога како разумете колика је моћ Русије данас. Русија поседује најмодерније наоружање које нико други нема. Такође, ви сте игнорисали све предлоге Москве и наставили са отвореним непријатељством. Овај извештај је препун погрешних ставова и зато предлажем да га не прихватите - рекла је Јовановићева.

Чланица СРС традиционално у НАТО брани Русију због чега често долази у сукобе са послаником СНС Драганом Шормазом,који је такође део спрске делегације на заседању парламента Алијансе.