Високи званичник Српске напредне странке (СНС) и заменик градоначелника Београда Горан Весић осудио је синоћње фарбање у розе (пинк) боју зграде РТС-а у Београду и као организатора тог чина учесника протеста "Један од пет милиона" оптужио једног од лидера опозиционог Савеза за Србију (СзС) и бившег градоначелника Драгана Ђиласа.

"Када Ђилас, као што је то урадио синоћ, офарба зграду Радио-телевизије Србије, он само наставља да ради оно што је годинама чинио у РТС, док је био власт у Србији. А сви знамо како је фарбао ову медијску кућу уздуж и попреко или да преведем на српски језик како је зарадио милионе евра продајући баш РТС рекламне секунде", навео је Весић на Фејсбуку.

Он је истакао да се Ђилас "бори за власт како би поново продавао рекламне секунде јавном сервису" јер је код њега "политика само претпоставка да се бави бизнисом у коме он увек зарађује, а држава и грађани губе".

"Шаљући своје присталице испред РТС Драган Ђилас прети новинарима и запосленима и шаље им поруку шта их чека ако не раде за њега. Јер Ђилас тако разуме медије - или раде за њега или су плаћеници како их назива... Он је једини државни функционер у новијој политичкој историји Србије који је био власник дневне новине", навео је Весић.

Како је истакао, "у Ђиласовом разумевању медија сваки новинар може да се поткупи, а ако не може, тада се застраши, па им због тога некада пошаље фашисту Обрадовића да им у редакцији прети моторном тестером, а некада им прети лично као синоћ".