УЧЛАЊЕЊЕ премијерке Ане Брнабић у Српску напредну странку могло би да буде окидач за опсежне кадровске, али и организационе промене које ће ићи до самог врха партије, а које њен лидер Александар Вучић најављује већ дуже време - сазнају "Новости".

Брнабићева се одавно помиње као један од најозбиљнијих кандидата за Вучићевог наследника у странци, а узимање чланске карте СНС, по мишљењу многих, могао би да буде само први корак у заокруживању овог плана.

Прочитајте још - ПРЕМИЈЕРКА СРБИЈЕ КОНАЧНО ПРЕЛОМИЛА: Ана Брнабић постала члан СНС (ФОТО)

Наиме, Вучић је у више наврата поручио да ће се повући са чела напредњака и да се неће ни кандидовати за лидерску позицију на изборној скупштини која би требало да буде одржана у децембру. Он је у петак премијерки пожелео добродошлицу у табор напредњака, али и поручио:

- Ускоро ће бити промена у СНС. А када је реч о нападима опозиције како нећу да предам власт на изборима, поручујем им да ћу на сваким изборима, када неко други победи, предати власт. Али рекао сам да ме неће победити на изборима, већ да ћу пре ја да одем. Још пре неколико година сам најавио да ћу сам отићи са власти када будем имао 26 одсто подршке. Колико ми се чини, та подршка је сада више него дупло већа.

"ДЕБИТОВАЛА" У СПОТУ НАПРЕДЊАЦИ су у у петак објавили нови спот "Дигитална будућност Србије", а овог пута у главној улози је премијерка Брнабић. Она у споту коментарише претходне "тизере", у којима су се Марија Обрадовић, Владимир Орлић и Игор Мировић телепортовали, возили летећим аутомобилима и малу пицу претварали у велику.

Добродошлицу премијерки у редове напредњака пожеле су и министарке и функционерке СНС које су раније имале несугласице са председницом Владе.

- Ана Брнабић је огромно појачање на које је СНС дуго чекао. Сигурна сам и да сви остали чланови СНС деле моје мишљење. Сви су добродошли у СНС и наша врата су свима отворена - поручила је, за "Новости", Зорана Михајловић, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

И министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић каже да јој је драго што се Брнабићева учланила:

- Њену одлуку сматрам сасвим разумљивом и очекиваном - каже Јоксимовићева, за "Новости".

Сличну реакцију имао је и потпредседник СНС Милош Вучевић:

- Ана је добродошла у СНС. Мислим да је њена одлука исправна, а да је и њеним доласком СНС јачи. Наша странка мора бити отворена за нове чланове, за људе који су спремни да се боре за сигурнију будућност Србије и њених грађана.

Иначе, напредњаци ће скупом у новосадском "Спенсу" 27. октобра обележити 11. годишњицу странке.