БЕОГРАД - Председник Александар Вучић поручио је данас, коментаришући опаске из хрватских медија да је он једини "који трља руке" због резултата на изборима на Косову и Метохији, да би то радио само уколико би било постигнуто компромисно решење са Албанцима, које је, нагласава, још увек далеко.

Вучић је тако одговорио на питање новинара да прокоментарише писање хрватског Јутарњег листа да "Вучић једини трља руке због избора на КиМ".

"Ја руке обично држим руке овако (спојени прсти две руке), ретко сте ме видели да трљам руке", рекао је Вучић кроз осмех, одговарајући на питање током конференције за новинаре са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом.

Навео је да су Срби добили потребан легитимитет за преговарачки процес и да се сада чека формирање владе у Приштини са представницима које су изабрали Албанци.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Резултати избора на КиМ: Победу однело Самоопредељење, Харадинај и Весељи иду у опозицију

"Ми ћемо да разговарамо и преговарамо, немамо проблем са тим, желимо да постигнемо договор у будућности", рекао је Вучић.

Он је навео да је сигуран да то неће бити лако, али да ће са својим тимом да чини све што може да дође до компромисног решења.

Вучић је додао и да не познаје никога ко је представницима запада који су доносили одлуке и о признању независности Косова, изговарао реченице које је он изговарао.

Додао је да то може да потврди преводилац, која је била на разговорима и са представницима претходних власти.

"Никад им нико ствари није говорио онако како сам им ја саопштавао, али то не значи да ћемо да променимо америчку или турску одлуку. Нису они мала деца, они одлуке доносе у складу са својим интересима", рекао је Вучић.