БЕОГРАД - Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да ће Приштина морати да куца на врата Срба, на врата Српске листе, ако жели да има легитимно формиране институције.


"Са овим резултатом од десет нула, десет српских посланика, свако ко хоће на легитиман начин да формира покрајинске институције мора да престане са терором над Србима, са гажењем, угњетавањем, мора да на озбиљан начин приступи и разговорима са Београдом. Без Срба, без Београда, без уједињеног нашег народа, нема легитимних институција у Приштини", рекао је Ђурић за Радио телевизију Србије.


На питање о могућем наставку преговора Београда и Приштина, он је навео да је Србија показала да је "шампион у борби за мирно решење".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Српска листа убедљива, освојила преко 98 одсто гласова!"Чека нас тежак период борбе да дијалог буде вођен на здравим основама и не онако како поједини сепаратистички лидери у Приштини мисле, а то је да Србија буде натерана да да све а да не добије ништа, тај филм неће гледати, могу само да га сањају нарочито сада кад имамо монолитни, јединствен српски блок", рекао је Ђурић.


Говорећи о преговорима, он је рекао да су околности и даље тешке, и да не треба да "лудујемо од среће", али да је изборни резултат Српске листе веома значајан и олакшава преговарачку позицију Београда.