Желимо да створимо амбијент да сви који желе да уцествују на изборима, имају равноправне услове и да могу да се кандидују са својим идејама, програмима и циљевима, изјавио је функционер СНС и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Он је нагласио да су мере за унапредење изборних услова које је Влада усвојила добар знак отворености и сарадње и унапредивања демократског амбијента у држави.

"Бирачки списак да се прегледа, финансирање политичких странака, забрана функционерске кампање. То досад никад није било", истиче Вучевић за РТС.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Miloš Vučević sa Bandićem i Pupovcem: Srbi da budu ravnopravni građani Hrvatske

Додаје да је Влада позвала ОЕБС и друге европске институције које су надлежне за контролисање изборног процеса да дођу да контролишу, не само изборни дан, већ цео изборни процес.

Вучевић је истакао да не види шта је проблем у изборним законима за део опозиције која је најавила бојкот, пошто су, како наводи, те изборне законе донели они.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Gradonačelnik Miloš Vučević sa šefom Misije Saveta Evrope

"Сви градани знају да ни ова, ни претходна влада, ни СНС није мењао ниједан став у изборним законима", рекао је Вучевић.

Вучевић је у гостовању на РТС говорио и о посети делегације Новог Сада Загребу и Хрватској и најављеном формирању "малог Шенгена" измеду Србије, Албаније и Северне Македоније.

Како каже, посетили су Загреб, и Книн, а циљ посете је био, између осталог и да се обезбеде таблет уређаји за српске ученике у Основној школи у Книну.

Наводи да је делегација Новог Сада разговарала током посете са градоначелником Загреба Миланом Бандићем, председником СДСС-а Милорадом Пуповцем, представницима Српског националног вијећа...