Шефови опозиције, као и људи блиски лидерима данашњег Савеза за Србију тражили су од мене да издам Александра Вучић на председничким изборима 2017. године, изјавио је потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић.

Прочитајте још: Мекалистер мири власт и опозицију

Лидер Социјалистичке партије Србије, који је и коалициони партнер Српске напредне странке већ седам година, рекао је за "Српски телеграф" да му није било тешко да одговори негативно на такву понуду.

"Кампања је била на почетку, тек што су били расписани председнички избори, а телефон није престајао да звони. Нема ко није звао и покушао да ме убеди да окренем леђа Вучићу", каже Дачић.

Прочитајте још: Стефановић: Ђилас бахат према полицији и данас као и пре

Како додаје, сви су хтели само једну ствар - да напусти Вучића у изборној кампањи и да га ни он ни СПС не подрже на изборима за председника Србије.

"То је био сулуд захтев, један бедан покушај врбовања и прљава игра. Партија коју водим је од 2012. у коалицији са Вучићевом странком. Прошли смо много тога и показало се да смо једни другима коректни партнери, да свака страна поштује све што се договоримо", истиче Дачић.

Упитан да ли би му било лакше да сарађује са неким другим, уместо са Вучићем, он одговара:

"Немој нико да нас дели, радимо заједно, боримо се за интересе Србије. Знам да би многи овде, али и у иностранству желели да виде раскол у владајућој коалицији. Што би Милошевић рекао, то ће бити мало морген".

Дацицћ оцењује и да ће СНС и коалиција СПС-ЈС на изборима 2020. године освојити још више гласова, јер се боре за интересе Србије.

Истиче да се политика СПС ни у чему не подудара са ставовима странака, како је рекао, скупљених с конца и конопца.

Према његовим речима, опозицији у Србији нема политику, а фали јој и главна ствар, а то је подршка народа.

"Ово што они раде не може бити и није у корист Србије", каже лидер СПС.

Он подсећа да је сличну поруку за опозицију имао и током кампање за председничке изборе 2017.

"Нигде још нисам видео такву мржњу према Србији, они не мрзе Вучића, они мрзе Србију. Ја волим Србију и зато сам уз Вучића и за будућност Србије", поручио је тада Дачић лидерима опозиције.