Драган Ђилас је данас једнако бахат према српским полицајцима, као што је био и пре 15 година, каже министар унутрашњих послова Небојша Стефановић коментаришући транскипт снимка на коме се чује како Ђилас прети саобраћајном полицајцу.


Наиме, дневни лист Информер објавио је транскрипт снимка, насталог у време када је лидер Савеза за Србију био директор Народне канцеларије, а на коме се чује како Ђилас прети саобраћајном полицајцу који га је зауставио због саобраћајног прекршаја.


Стефановић каже да то није први пут да Ђилас прети полицaјцима и наводи да је лидер СзС претио да ће укинути Жандармерију, као и да је у центру Београда претио припадницима криминалистичке полиције, који су радили у цивилу, да ће остати без посла када он дође на власт.


Прочитајте још: Стефановић: Ђилас би да своје приватне рачуне поново накачи на државну касу


"Данас видимо како се Ђилас понашао док је био на власти. Показује једнаку бахатост према полицајцима као и данас и, што је најопасније, показује како би се понашао када би поново дошао на власт - увек стављајући себе мимо закона и изнад других грађана", рекао је Стефановић новинарима после презентације мешовите кинеско-српске полицијске патроле.


Стефановић сматра да је погрешно да би било који грађанин Србије, а не само политичар, размишља на такав начин.


"Ако сте починили саобраћајни прекршај, претрпите санкцију за то, то је најлегитмније и најчистије", поручио је министар.