ВЕЛИКА ХОЧА - У овом тренутку имамо један једини циљ и један једини приоритет а то је да Српска листа освоји свих десет посланичких мандата у косовској Скупштини. Желимо да то јединсто које смо постигли на виском нивоу спроведемо на делу јер на жалост и даље постоје појединци који се и даље боре за себе а не за интересе српског народа. Зато морамо да имамо у косовској Скупштини људе који ће дићи гласа против свих оних оних иницијатива које имају за циљ да Срба нема на Косову.


Ово је између осталог рекао Далибор Јевтић, потпредседник Српске листе у Великој Хочи где су представници Српске листе боравили у току посете српским срединама у Метохији.

Он је подсетио на тренутак када је у косовској Скупштини председник самосталне либералне странке Слободан Петровић гласао против престанка надгледане независности однсоно за једнострану независност Косова и тиме, како је указао, онемогућио Србију у бројним процесима против ове једностране одлуке албанских власти.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
СЛ: Јасно је ко су послушници Приштине


Да ће се Српска листа и даље борити за интересе српско народа на КиМ поновио је и Игор Симић, портпарол ове листе који је истовремено одао признање Србима у Метохији који живе у најтежим условима али чија одлучност да опстану и остану да чувају спрско име и државу Србију на овим просторима говори колико су храбри.


- Ви знате колико је тешко опстати на овим просторима, данас смо обишли део Меотхији и сигуран сам да нико не живи овако тешко као ви. Али зато Ва хвала зато што истрајавате и опстајете овде у заиста тешкоим условима, када немате основне елементарне услове за живот - казао је Симић.


РАДНА МЕСТА ЗА МЛАДЕ


Да Срби на Космету немају луксуза да се, како је рекао, деле, упозорио је и председник Српске листе Горан Ракић опомињући да је поред безбедности егзистенција и економски услови најбитнији за опстанак Срба. Због тога је најавио отварање нових рандих места пре свега за младе, а о којима ће, како је указао одлучивати управо житељи српских средина, који ће сами одлучити која су им ранд аместа најнеопходнија. То ће, како је нагласио омогућити опстанак пре свега младих брачних парова на КиМ а самим тим обезбедиће и будућност њихове деце.