НА поруке из Савеза за Србију да је читав овај блок од викенда у бојкоту избора, из СНС узвраћају да лидери опозиције више не траже побољшање изборних услова како би на њих изашли, већ једино што раде јесте измишљање разлога да не учествују у изборној трци.

За чланицу Председништва СНС Зорану Михајловић, тврдње шефа Народне странке Вука Јеремића - да је позив мисији ОЕБС да прате изборни процес у Србији уследио касно - представља још један од доказа да се опозиција у ствари плаши изласка на биралишта:

И потпредседник ГО СНС Марко Ђурић сматра да "Санда Рашковић Ивић и њени тајкунски партнери Драган Ђилас и Јеремић", не желе да бојкотују изборе зато што су услови недемократски, већ зато што знају да би "на њима били осрамоћени и до ногу потучени".

Прочитајте још - Ђилас минирао уједињење ДС

Након одлуке ДС и странака које ће чинити Уједињени ДС - СДС и Заједно за Србију - да под овим условима не учествују на изборима, лидер Двери Бошко Обрадовић рекао је у понедељак да је СзС сада у целости у бојкоту:

- Ово није борба међународне заједнице него наша борба. Ми нисмо за бојкот, ми смо за фер и поштене изборе. За СзС преговори су могући, али су битни услови. Свако ко је права опозиција неће учествовати на Вучићевим лажним изборима.