ЛИДЕР ССП Драган Ђилас затражио је у понедељак у Првом основном суду да се забране увреде на његов рачун. Он је тужио заменика градоначелника Београда Горана Весића, јер је Ђиласа назвао "бедником и лоповом", када је овај прошле године критиковао Град због чишћења снега.

Ђилас је после суђења рекао да је то трећи поступак који води против Весића за увреде и клевете:

- Овога пута смо поднели захтев суду да наложи трајну забрану вређања и увреда на мој рачун. Весић је и на данашњем суђењу остао при својим тврдњама да сам бедник и лопов, само је укинуо реч неспособан.

Прочитајте још - Весић: Ђилас се обогатио на власти

С друге стране, Весић наводи да је рекао да је бедно да неко ко је био градоначелник и зна шта је природна непогода, због ње напада неког другог.

- Ђилас је тужио Град Београд како би ми било забрањено да дајем изјаве у вези са његовим радом. Никада се није десило у Србији да бивши градоначелник или председник општине тужи своју општину или град, осим 2014. године када је градоначелник Блаца тужио Општину јер су му угинуле рибице у акваријуму које је оставио - рекао је Весић након суђења. - Ђилас има спор са мном као политичарем и не знам због чега у ово увлачи Град, осим што се нада да ће моћи да наплати неки динар од грађана на име некакве одштете.

Весић је додао да би политичари требало да буду спремни да се суоче са својим политичким противницима, а да ово само показује како Ђилас разуме суд и политику.